Arbejdstid
2   341

Ellen Trane skal forklare sig om stigende undervisningstimetal

Folkeskolen.dk's artikel om stigningen i lærernes undervisningstimer har fået SF's Jacob Mark til at bede undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om en forklaring i Folketingets spørgetime på onsdag.

KL og den daværende regering aftalte i 2013 efter lovindgrebet og før folkeskolereformen, at lærerene skulle undervise to klokketimer mere om ugen, svarende til en stigning på 12,5 procent.

Men som beskrevet på folkeskolen.dk i går, er det mål allerede mere end opfyldt ved, at den andel af lærernes arbejdstid, hvor de underviser, allerede sidste skoleår steg med 13 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det skyldes blandt andet, at Lov 409 ikke sætter klare rammer for, hvor meget undervisningstiden må stige, og at der desværre stadig er kommuner, som ikke har lavet lokale aftaler/forståelser i forhold til arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse med lærerne", påpeger Jacob Mark.

"Samtidig ved vi, at en række kommuner er under pres som følge af den almindelige budgetklemme, men især fra omprioriteringsbidraget, der også har trukket penge væk fra skoleområdet. Det skyldes blandt andet, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke har haft fokus på dette område, når pengene har skullet re-allokeres til kommunerne i 2016", siger han og har ikke meget håb for de kommende år:

"Her har der primært været fokus på ældreområdet. Og om fokus skifter i 2017 er vel mere end tvivlsomt, når de endnu ikke har villet konkretisere, hvilke velfærdsområder der skal tilgodeses. I forhold til 2018 og 2019 har de foreløbig været helt tavse. Derudover ved vi, at regeringen og en række af deres støttepartier også har ønsker om skattenedsættelser, der vil sætte velfærden under pres".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ