Anmeldelse Skønlitteratur
0   258

Smuk, indtrængende og tankevækkende ungdomsroman

"Miraklernes Tid" er en aktuel og rørende historie og et stærkt eksempel på en roman, der med al ønskelig tydelighed viser desperationen hos en mor, der er nødt til at flygte med sin søn. Desværre er det virkeligheden for millioner af mennesker i dag.

Miraklernes Tid

Fakta


Titel
Miraklernes Tid

Forfatter
Anne-Laure Bondoux

Pris
200

Sider
203

Forlag
Vild Maskine

Kvinden Gloria lever i Kaukasus-området i de uroprægede 1990'ere, men må flygte for at sikre, at sønnen Blaise – eller hedder han Koumaïl? – ikke skal blive indrulleret i oprørsbevægelsen i området.

Artiklen fortsætter under banneret

Gloria digter en historie om, hvordan hun fandt Blaise som baby i et saboteret tog. Gloria tager Blaise med sig – det fortæller hun ham i hvert fald – og han vokser op i landsbyen, hvor hun og hendes familie bor. Det bliver dog mere og mere klart for Gloria, at Blaise må væk, og mor og barn starter på en lang flugt, der ender med, at Blaise bliver stoppet i en spansk lastbil med grise og ender i Frankrig. Desværre når Gloria ikke med lastbilen.

I Frankrig bliver mødet med den modne mand Modeste Koulevitch, en fransk venligboer, skelsættende for Blaise, der nu er 12 år. Han lærer sproget, kommer i skole, får kammerater, blandt andet den jævnaldrende Prudence, der stammer fra Liberia. De to spiller en dag et spil, hvor de skal fortælle hinanden, hvilke frygtelige oplevelser de har været ude for i deres tilværelse indtil nu. Prudence vinder stort, og det er oprørende og meget voldsomme hændelser, der er overgået hendes familie, men på en eller anden imponerende måde har hun ufatteligt nok bevaret sin smukke sjæl. Blaise og Prudence bliver fra dette øjeblik uadskillelige – og senere kærester.

Blaise finder efter møje og besvær frem til Gloria, som stadig er i Tbilisi. Han er nu 20 år gammel og rejser omgående til hende på det hospital, hvor hun er indlagt. Hun har ifølge lægen, Blaise møder, ikke talt i syv år, og hun er i en fysisk sørgelig forfatning. Det vil være synd at røbe afslutningen, men Blaise når at få den sande historie om sin og Glorias fortid sammen. Den er både utrolig, stærk og rørende.

Det er en indtrængende, velfortalt og tankevækkende historie, der sætter sig i læserens sjæl, og så er den et godt bevis på, hvor langt man er villig til at gå for at redde dem, man elsker. "Miraklernes Tid" er også et stærkt og aktuelt billede af flygtninges tilværelse, men også en roman om venskab, tab og kærlighed, og så viser den noget meget vigtigt, nemlig at det, Blaise/Koumaïl har fået med sig fra Gloria, er, at der findes én ufejlbarlig kur mod fortvivlelsen: Håbet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt