Film viser, hvordan den fælles naturfagsprøve foregår

Det nationale videncenter Astra har produceret en kort film om forberedelsen og afholdelse af den nye fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. Et forløb fra 1. april og frem til selve prøvedagen vist på fem minutter. 164 skoler har allerede i dette skoleår valgt den fælles prøve, der bliver obligatorisk fra næste skoleår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det begynder med, at eleverne trækker et fællesfagligt fokusområde, de skal til prøve i - og det slutter med, at de får en karakter til den fælles prøve. Og så er der alt det ind i mellem", forklarer konsulent Christina Frausing Binau fra Astra, som har været med til at producere filmen.

"For der er meget, der skal medtænkes i forberedelsen af næste skoleår: De fællesfaglige forløb på vej mod prøven - hvad skal de handle om, og hvordan skal de organiseres? Og der skal indgås aftaler om fagteamets tid til at samarbejde om for eksempel opgivelser, vejledning af eleverne og vurdering af elevernes naturfaglige kompetencer," siger Christina Frausing Binau i pressemeddelelsen.

Filmen er tænkt til fagteamet for at give et overblik. På NTS-net findes også prøvebekendtgørelsen, prøvevejledningen og nogle opmærksomhedspunkter til lærerne.

 

 

Læs mere

Læs mere på NTS-net