Lærer- og efteruddannelse
4   955

Ny trainee-læreruddannelse skal afhjælpe lærermangel

Vejle Kommune har som en del andre kommuner udsigt til stor lærermangel. Kommunen er derfor gået sammen med Læreruddannelsen i Jelling om en ny trainee-læreruddannelse, hvor de studerende skal arbejde i en 40-procents-stilling i folkeskolen, mens de læser.

Skolerne i Vejle Kommune kan pt. ikke få besat alle stillinger, men må have ikke-læreruddannede ansat. Derfor har de været meget interesserede i, at få oprettet en traineeuddannelse, hvor de studerende kommer ud i skolerne og arbejder.

"De lærerstuderende skal på ingen måde tage stillinger fra lærere", understreger Lotte Hofer Skinnebach, som er uddannelseskoordinator på Læreruddannelsen i Jelling og ansvarlig for den nye traineeuddannelse. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi er altid klar til at afprøve nye veje og udvikle uddannelsen både til gavn for den ordinære uddannelse, de nye studerende og folkeskolen", fortæller Lotte Hofer Skinnebach.

Bedre økonomi og mere praktik

De studerende, som kan søge vi kvote 2 nu eller kvote 1 til sommer, skal gennem præcis de samme moduler som ordinære studerende. Men samtidig skal de altså arbejde i en 40 procents stilling i folkeskolen, og modulerne vil derfor blive tilrettelagt, så det er muligt at nå begge dele. Lotte Hofer Skinnebach er da heller ikke bange for, at de studerende ikke kan nå det hele.

"Vi har allerede oplevet stor interesse for uddannelsen. Lærerstuderende klager jo ofte over for lidt praksistilknytning, og det får de virkelig har. Og der er også en del mennesker, som oprindeligt gerne har ville være lærer, men aldrig er blevet det, og som nu får en anden mulighed, fordi den her form er lettere at få til at hænge sammen økonomisk".

De studerende bliver ansat i folkeskolerne i stillinger, som Vejle Kommune har forpligtet sig til at finde.

Hver studerende vil få tilknyttet en studiementor og en mentor ude på skolen, som kan støtte dem i arbejdet, og som bliver uddannettet til at coache de studerende.

Hvor mange studerende Jelling kan optage er endnu ikke afgjort, da det afhænger af, hvor mange stillinger Vejle Kommune vil forpligte sig til. Men læreruddannelsen Jelling vil indkalde ansøgerne til ansættelses- og motivationssamtaler, som de vil optage på baggrund af. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ