KL
55   1395

KL: Tal skolen op til gavn for lærer-rekrutteringen

KL og børne- og undervisningsudvalget i Folketinget aftalte i dag, at man vil sætte sig sammen for i fællesskab at arbejde med udfordringen med at rekruttere lærere til folkeskolen. Formanden for KL’s løn- og personaleudvalg Michael Ziegler afviste dog efter mødet i dag, at lærerne forlader folkeskolen i voldsomt tal, men skolen skal tales op, så flere søger læreruddannelsen.

"Der er blevet sagt meget, og fakta er jo, at afgangen kun er steget marginalt i forhold til et historisk niveau. Den helt store synder er jo optaget på læreruddannelsen. Det skal vi finde ud af sammen, hvordan vi får knækket den kurve, og hvordan vi får flere til at tilmelde sig læreruddannelsen", sagde Michael Ziegler. Han og formanden for KL's børne- og kulturudvalg Anna Mee Allerslev mødte også op i folketingsudvalget i dag med et andet ønske:

"Der er jo kommet nye ordførere hos de fleste af de partier, som vedtog folkeskolereformen, og vi vil gerne, at de tager det ejerskab alvorligt, som de partier har og skal have i forhold til at kæmpe for de resultater, som ikke kommer i morgen, men som vi tror på kommer, men også i forhold til at forsvare de vigtige medarbejdere i kommunerne, som hver dag knokler for at implementere den reform, det synes jeg, vi skylder dem".

Artiklen fortsætter under banneret

De to KL-politikere oplevede lydhørhed og en bedre dialog om implementeringen af folkeskolereformen, end den der finder sted i pressen, da de i dag var til møde i Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

"Jeg synes, at der var en god dialog for en gang skyld til forskel fra den debat, der er i medierne. Jeg synes, at vi har manglet den opbakning, som den nye skole har brug for i forhold til, at en historisk stor reform har brug for politisk opbakning", lød det fra Anna Mee Allerslev. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ