Specialundervisning
0   240

Stor forskel på hvor mange børn der får ADHD-medicin

Bopælen er afgørende for, hvor nemt 6 til 16-årige kan få ADHD-medicin, skrive avisen.dk ud fra en ny undersøgelse fra fagbundet FOA. Mens Odsherred topper med 3,7 procent af børnene i kommunen, skiller Odense sig markant ud. Her er der kun ordineret ADHD-medicin til omkring 0,4 procent af børnene. Det er næppe tilfældigt, mener professor Niels Bilenberg fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Her har man altid været restriktiv med at medicinere. Birgit Jensen, kognitiv terapeut og bestyrelsesmedlem i ADHD-Fyn, kalder det dybt beklageligt: ”I dag bliver alt for mange fynske børn og unge svigtet, fordi de ikke bliver udredt”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt