Folkeskolereform
8   786

Officielt: Danmark har OECD-rekord i skoletimer

Med offentliggørelsen af OECD's årlige rapport Education at a Glance, har danske skoleelever officielt det allerhøjeste antal obligatoriske timer i løbet af deres skolegang. Og det er endda tal fra før, lektiehjælpen blev en obligatorisk del af skoledagen.

10.040 timer er den krævede undervisningstid for danske skoleelever i løbet af deres 10 års obligatoriske skolegang med Australien lige efter på en andenplads med 10.000 timer. Sådan lyder det officielle tal i den netop offentliggjorte Education at a Glance. Men når man tillægger de 920 timers lektiehjælp, som er blevet obligatorisk fra dette skoleår, kommer danske elever op på 10.960 timer timers obligatorisk skolegang - i en liga helt for sig selv blandt OECD-landene.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen.dk har tidligere beskrevet, at danske skoleelever står til en verdensrekord i skoletimer, når de har fuldført folkeskolereformens skolegang, og folkeskoleforligspartierne besluttede i august at minde kommunerne om deres mulighed for at veksle understøttende undervisning til tolærertimer:

"Vi har i dag sendt et brev til kommunerne, hvor vi opremser, hvad intentionen er bag folkeskolereformen, og samtidig gør vi opmærksom på den store fleksibilitet, der ligger i loven, hvor man både kan konvertere den understøttende undervisning til tolærerordninger og gøre skoleåret en uge længere end de 200 dage, så skoledagen kan blive kortere", sagde undervisningsminister Ellen Trane Nørby dengang. 

Det er nu op til kommunerne, om de vil sætte en ekstra lærer eller pædagog ind i nogle af timerne og på den måde beskære den understøttende undervisning. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ