Anmeldelse Musik
0   349

Thorvald Aagaard

Thorvald Aagaard

Fakta


Titel
Thorvald Aagaard

Forfatter
Povl Chr. Balslev

Pris
148 kroner

Sider
100 sider

Type
Bog

Forlag
Odense Bys Museer

Den folkelige sang i Danmark havde lydt helt anderledes uden Thorvald Aagaard. Spurven havde ikke siddet stum på kvist på helt den samme måde, og de bøgelyse øer havde vi set spredt ud over havet i en anden stemning, hvis ikke Aagaard havde forsynet os med melodier til disse og mange andre af Højskolesangbogens ørehængere. Især Jeppe Aakjær må dele noget af sin berømmelse med den utrættelige komponist og højskolelærer, der var virksom i begyndelsen af 1900-tallet, hvor et nyt syn på musik bredte sig, og markante komponister som Carl Nielsen, Thomas Laub, Oluf Ring og altså Aagaard selv forsøgte at indkredse, hvad de kaldte den danske folketone, og omsætte den til melodier, der både var egnet til fællessang og understøttede almuedigternes motivkreds.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen fortæller naturligvis om hovedpersonens liv og aktiviteter, men også om det højskoleliv, der prægede ham livet igennem. Og der er herlige anekdoter om vilkårene for dem, der ville rejse rundt og spille musik for folket, før turnébussen var opfundet.

En smuk lille bog til musiklæreren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.173 andre er allerede tilmeldt