Anmeldelse Letlæsning
0   519

Døm ikke bogen på forsiden

Jørgen Hartung Nielsen har skrevet tre bøger om kendte komponister: Carl Nielsen, Mozart og Beethoven. Bøgerne kan læses af de ældste i indskolingen og på mellemtrinnet.

Mozart / Beethoven / Carl Nielsen

Fakta


Titel
Mozart / Beethoven / Carl Nielsen

Forfatter
Jørgen Hartung Nielsen

Pris
149 kroner

Sider
72

Serie
Musikkens største

Forlag
Cadeau

Bøgerne er på mellem 60 og 70 sider, skrevet til børn og giver selvfølgelig ikke et detaljeret indblik i de tre komponisters liv. Alligevel får læseren et rigtig fint og spændende indblik i tiden og livet for de tre komponister.

Artiklen fortsætter under banneret

Carl Nielsen er syvende barn i en børneflok på tolv. Familien er fattig, og mange af børnene kommer tidligt ud at tjene. Allerede som seksårig begynder Carl at spille violin, senere lærer han at spille på kornet og klaver. Han starter på musikkonservatoriet i 1884 og bliver en af Danmarks bedste og mest kendte komponister. Han dør 66 år gammel.

Wolfgang Amadeus Mozart skriver sin første koncert som fireårig. Han er et vidunderbarn og rejser tidligt i sit liv rundt i Europa og optræder sammen med sin søster ledsaget af deres forældre. Mozart skriver sin første symfoni, da han er syv år gammel. Der er folk, som er sure på ham og generer ham. De kan ikke tro på, at et barn kan præstere det, han gør. Mozart er skrøbelig og dør kun 35 år gammel.

Ludwig Beethoven er nummer to ud af en søskendeflok på syv. Kun tre børn overlever. Ludwigs far er hofsanger ved fyrstens hof, men udvikler et alkoholproblem og er samtidig voldelig over for Ludwig. Ludwigs hoved er fuldt af musik, og da han er syv år gammel, giver han sin første koncert. Han er 57 år, da han dør, og de sidste år af sit liv er han næsten døv, og alligevel komponerer han.

Bøgerne er spændende og velskrevne og absolut relevante for målgruppen. Et lille suk går på, at forsiderne ikke sælger bøgerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
757 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt