Goethe-Instituttet og Institut français står bag et årligt DM i Sprog - billedet er fra sidste års tyskfinale.

Hvem vil arrangere DM i skolens fag?

DM i Skills er blevet en populær konkurrence for eleverne på landets erhvervsuddannelser, og nu vil undervisningsminister Ellen Trane Nørby gerne lave noget lignende for folkeskolen - en form for danmarksmesterskaber i skolens fag. 10 millioner er sat på højkant til ansøgere uden for skolen, der vil arrangere mesterskaberne.

Publiceret Senest opdateret

krav til DM-projekter

 Projektet understøtter folkeskolereformens mål om "at udfordrealle elever, så de bliver så dygtige, de kan", og der argumenteresfor dette i ansøgningen.

 Faglig bredde

 Projektet indeholder konkurrencer i alle folkeskolensobligatoriske fag.

 Urojektet bidrager til at understøtte anvendelsen afvarierede læringsformer og kobling mellem teori og praksis.

 Konkurrencerne i fagene tager udgangspunkt i FællesMål. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvert år præsenterer DM i Skills erhvervsuddannelsernes alsidige muligheder, og hvor dygtige eleverne kan blive inden for deres uddannelse. Det tjener som inspiration for mange unge mennesker, og nu vil vi på samme måde udfolde folkeskolens fag. Det skal være med til at sætte fokus på indholdet i folkeskolen og give eleverne mulighed for at demonstrere deres faglige talenter på flere niveauer," siger Ellen Trane Nørby på uvm.dk

Organisationer, private virksomheder, kommuner samt uddannelses- og vidensinstitutioner kan søge midler fra DM-puljen på 10 millioner kroner over tre år. Ved vurderingen af ansøgningerne lægges der vægt på, at projekterne har en vis volumen både nationalt, regionalt og lokalt, og for eksempel er et samarbejde mellem flere organisationer og kommuner, og ansøgerne skal også selv bidrage økonomisk. Lokale og regionale arrangementer og konkurrencer skal munde ud i tre landsdækkende årlige begivenheder med arbejdstitlen "DM i Fagene" over perioden fra 2016 til 2019.

"Qui veut gagner DM i Sprog?"

Læs mere

Mere om puljen til DM i fagene på uvm.dk