Blog
0   312

Invitation til åben lektion

Abonner på nyt om Jacob Bahn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kom med til en åben lektion med en af Japans mest anerkendte matematiklærere.

Jeg er netop kommet hjem fra et studieophold i Japan. Det altid inspirerende at se andre lærere i aktion og høre om deres ideer med undervisning.

Det er tydeligt, at selv om der er forskelle mellem fx danske og japanske lærere i visse henseender, ligner vores professionskulturer i andre henseender hinanden.

Det er også tydelilgt, at selv om de har nogle strukturer til fortsat kollegial udvikling af undervisning og fagdidaktik, er det ikke en garanti for, at undervisningen faktisk bliver bedre. Sagt på en anden måde, har jeg (selvfølgelig) set undervisning i Japan, hvor kvaliteten ikke hævede sig over min egen på en rigtig dårlig dag.

Men det ændrer ikke på, at strukturernes er der, og at mange lærere gennem fx lektionsstudier med tiden opbygger en veludviklet fagdidaktisk viden og kunnen.

Artiklen fortsætter under banneret

Et eksempel på sådan en lærer er Hiroshi Tanaka, der i Japan er berømt for sin undervisning; for sin fagdidaktsike tænkning og praksis.

Han kommer snart til Danamark og vil d. 24. november gennemføre en åben lektion med en dansk klasse på Hummeltofteskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Efter selve lektionen, der udføres med tolk, holder vi en refleksionsseance, hvor observatører får lejlighed til at kommentere og stille spørgsmål til Tanaka.

Målet er blandt andet at få indsigt i, hvordan Tanaka på baggrund af et helt lærerlivs løbende fagdidaktiske praksisstudier tænker undervisning. Samtidig får vi gennem arrangementet mulighed for at se og afprøve, hvad åbne lektioner kan tilbyde som kanal for vidensdeling.

Vi synes selv, det er et scoop at få en kapacitet som Tanaka med til dette, og vi inviterer hermed jer læsere med.

Man kan læse mere om arrangementet i den vedhæftede invitation og tilmelde sig her: www.ind.ku.dk/lektionsstudier/tilmelding24-11-2015/

(ved for mange deltagere kan vi blive nødt til at lukke for tilmelding)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.244 andre er allerede tilmeldt