Anmeldelse Specialundervisning
0   482

Når man ikke hører det, man hører

Endelig en bog, der går i dybden med at afdække det skjulte handicap at have problemer med at bearbejde det, man hører - auditiv processing disorder. Bogen her har længe været savnet.

Når hjernen ikke lytter

Fakta


Titel
Når hjernen ikke lytter

Forfatter
Dorte Bisgaard, Helle Overballe Mogensen

Pris
369

Sider
260

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

Der er forskel på at kunne høre og at kunne lytte. Vi overvejer straks, hvad vi hører, når vi bruger begrebet at lytte.

Artiklen fortsætter under banneret

Og det er bogens hovedpointe. At overveje, at der kan være udfordringer med at få udbytte at det, man hører.

Her er neurologien kommet med en af de landvindinger, vi har ventet på: Når børn ikke hører efter, er det så, fordi de ikke vil eller ikke gider? Eller er der mon flere forklaringer? I den tunge ende af specialpædagogikken har vi længe vidst, at der er forskel på at have en hørelse, der fysiologisk virker, og så resultatet af det hørte. Denne bog kommer med et mere nuanceret bud på, hvordan hørevanskeligheder kan forstås, når det er hjernen, der ikke bearbejder hensigtsmæssigt.

Bogen er veldisponeret som håndbog til lærere og pædagoger, men også forældre kan få stort udbytte. Der er forklaringer både på det indførende niveau og på det mere dybtgående faglige, fysiologiske og neurologiske niveau. Det gør den egnet til brug på grund- og videreuddannelser, ligesom der er en gedigen litteraturliste.

Jeg lægger også vægt på, at der er flere vinkler på handlinger, både de tekniske og de træningsmæssige, og omgivelserne bliver også inddraget. Men vigtigst af alt er barnets perspektiv – hvordan opleves verden, når man ikke hører det, vi andre hører? Kan det være derfor, at man er urolig, ukoncentreret, afvisende, ked af det?

Bogen udfylder et stort hul i vores specialpædagogiske litteratur og er allerede inddraget på diplomuddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.467 andre er allerede tilmeldt