Lærer- og efteruddannelse
0   1214

Martin Kaas vil være lærer for at skabe den gode skole

18-årige Martin Kaas fra Holbæk er en af de 2.771, der har skrevet læreruddannelsen som deres første prioritet. Det var folkeskolereformen, der afgjorde det for ham. Han vil forsøge at ændre skolen indefra og samtidig engagere sig i de børn og unge, han skal undervise.

"Da folkeskolereformen kom, gjorde det noget i mig. De ændringer, den førte med sig, synes jeg mest er forkerte. Derfor syntes jeg, at jeg skulle engagere mig mere for at forandre, så vi kan få den folkeskole, jeg egentlig gerne vil have i Danmark".

Sådan lyder det fra Martin Kaas, som har søgt ind på Zahles i København. Han er sikker på at komme ind, for hans gennemsnit fra Stenhus Gymnasium er fint over middel, og han går direkte og får derfor bonus.

Det vigtige for Martin Kaas er, at børnene får frihed til at være dem, de er.

"I stedet for at man bare skærer børnene over én kam og siger, at det handler om, at de skal mere i skole og have mere obligatorisk lektiehjælp, så skal man kigge mere på barnet selv. Vi skal gøre dem fagligt kompetente og lære dem det, de skal lære. Men det tror jeg ikke, man gør ved at tvinge dem ind i lange skoledage. Vi skal give dem mere frihed til selv at vælge".

Artiklen fortsætter under banneret

Martin Kaas regner med at gå ind i politisk arbejde for læreruddannelsen , og derigennem prøve at ændre de ting, han synes er skæve i folkeskolen. Men han vil også gøre en forskel for de børn, han skal undervise.

"Det, jeg har observeret hos de lærere, jeg har syntes bedst om i folkeskolen og gymnasiet, det er, at de engagerer sig i de unge. Det handler ikke bare om at udleverede noget professionel viden, men også om at skabe sociale forbindelser.  Man skal ikke bare være lærer, man skal også investere følelser i de unge".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.004 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt