Debat Aalborg Kommune
0   2987

Vi blev udstillet

Folkeskolen bringer torsdag den 5. februar 2015 en artikel om en tidligere ansat ved Gl. Hasseris Skole, Jean-Philippe Simon (JPS).

I artiklen fortælles om en meget ulykkelig sag, hvor JPS bliver anklaget for sexkrænkelser af en af skolens elever. Artiklen portrætterer den pågældende lærers opfattelse af sagsforløbet, og hvorledes skolens tidligere ledelse og JPS' kolleger efter hans mening har ageret i sagsforløbet.

Artiklen fortsætter under banneret

Lad det være slået fast med det samme: Ingen blandt personalet fra dengang har på noget tidspunkt troet på, at JPS skulle have foretaget sig det, som anklagerne lød på. Tværtimod har han fået den støtte af personalet, som det efter bedste evne var muligt for os at give efter de forfærdelige anklager, JPS blev udsat for. På diverse møder, hvor både ledelse, JPS og andre ansatte var til stede, diskuterede vi sagen åbent, og ingen kan være i tvivl om - heller ikke JPS - at et samlet personale støttede ham i denne specielle sag. Ligeledes er det også uforståeligt, at det fremføres i artiklen både af JPS og af den lokale kreds, at der ikke blev holdt orienteringsmøde for personalet, da anklagerne mod JPS med rette blev droppet. Dette skete på vores onsdagssamling i 12-pausen, straks efter at meddelelsen om tiltalefrafald var kommet.

Og her er vi så fremme ved Folkeskolens behandling af denne sag. Folkeskolen videre-
bringer JPS' opfattelse af sagsforløbet, og det er jo helt i orden. Men i fremstillingen bliver skolens tidligere ledelse og også skolens personale udstillet som mennesker uden den mindste form for empati og som kolleger, der har været mere eller mindre skyld i JPS' nuværende situation. Jeg skal kun udtale mig på personalets vegne og sige, at intet kunne være mere forkert. Desværre vælger Folkeskolen at lade JPS' udtalelser være »sandheden«, da JPS' udtalelser står uimodsagt i bladet - ingen fra Folkeskolen har henvendt sig til eksempelvis en talsmand for personalet på skolen, der kunne be- eller afkræfte historien, som den er fortalt i bladet.

Nej - her er en god historie, og den bliver præsenteret på en måde, som ikke er værdigt for et blad som Folkeskolen. Resultat: En hel personalegruppe på en skole bliver anklaget for at være totalt ligeglad med en kollegas ve og vel - og det sker i det, der er vores eget fagblad. Det er vel ikke for meget forlangt, at en gruppe mennesker, der bliver anklaget for et eller andet, også får chancen for at give deres version af sagen, før den bliver slået op på forsiden og efterfølgende behandlet over flere sider i vores eget fagblad.

Falske anklager mod undervisere om sex med elever, som denne artikel beskriver, kan ikke få opmærksomhed nok, men den måde, Folkeskolens artikel fremstår på, lader meget tilbage at ønske. Ansatte ved vores skole føler sig i den grad uretmæssigt udstillet af vores eget fagblad - og det er godt nok en ejendommelig følelse at sidde tilbage med.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ