Dennis Kristensen fik både lagkage, rom og cigarer, da forahndlerne mødtes i KL-huset i går. Men egentlige forhandlinger blev det ikke til, fortæller han på sin Facebook.

FOA-formand: Finansminister som dukkefører i lærerforhandlingerne

Intet konkret er sluppet ud fra fredagens forhandlinger i KL-huset om henholdsvis de samlede kommunale overenskomstforhandlinger og lærerforhandlingerne. Men formand for FOA Dennis Kristensen fortæller på sin Facebook, at det hele står på pause på grund af lærernes arbejdstid, og han gætter på, det er finansministeren, der er dukkefører for de kommunale forhandlere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg kan ikke finde anden forklaring, end at finansministeren må lege dukkefører over kommunerne i lærerforhandlingerne", skriver FOA-formaden på sin Facebook-profil.

Dennis Kristensen er næstformand i de kommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab, og hans 62 års fødselsdag gav en festlig start på forhandlingerne i går middag.

"Derefter gik det skævt", skriver han på sin Facebook-side. "Lærerne har de sidste par dage forhandlet deres 'overenskomst', som jo i 2013 blev til Lov 409. Den principielle enighed om lærernes vilkår, som disse forhandlinger havde ført til, skulle helt usædvanligt godkendes af formandsskabet i KL's bestyrelse her til aften".

Det ventede de øvrige forhandlere så på i timevis, fortæller Dennis Kristensen.

"Og til sidst viste det sig, at KL ikke kunne eller måske snarere havde fået lov til at blive enig med lærerne", skriver han og gætter altså på, at der er finansminister Bjarne Corydon, der pt. har stukket en kæp i hjulet for forhandlingerne.

"Vi har ikke aftalt, hvornår forhandlingerne genoptages, men jeg formoder, at det bliver engang i løbet af lørdagen".

Ziegler: Vi skal blive enige om arbejdstiden for skolens skyld