Stemningen var løftet, da Michael Ziegler og Anders Bondo mødtes til forhandlinger i dag. Der var nemlig fødselsdag - se næste billede.

Ziegler: Vi skal blive enige om arbejdstiden for skolens skyld

Det var en optimistisk KL-forhandler, Michael Ziegler, der gik ind til dagens overenskomstforhandlinger. Han håber og tror på, at det kan lykkes at få et forlig på plads om lærernes arbejdstid. Anders Bondos reaktion er, at Zieglers optimisme gør ham optimistisk.

Publiceret Senest opdateret
Foa-formand Dennis Kristensen stjal billedet ved den officielle forhandlingsstart i dag på hans 62 års fødselsdag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De to topforhandlere og deres delegationer er netop gået ind i mødelokalet i KL-huset i København - i øvrigt med lagkage på bordet i anledning af FOA-formand Dennis Kristensens 62 års fødselsdag. Det er slutspurten på de såkaldte generelle forhandlinger, der går i gang og forventes afsluttet i løbet af weekenden. Det er her den økonomiske ramme lægges - formentlig inspireret af de i alt 6,6 procent, der er aftalt ved de statslige forhandlinger.

"Hvis de er godt nok fordelt, lyder det da udmærket", lød kommentaren fra Anders Bondo, der også er formand for det samlede kommunale Forhandlingsfælleskab. Han ville ikke forholde sig til muligheden for, at også KL ligesom statens topforhandler, finansminister Bjarne Corydon vil ønske et såkaldt privatlønsværn, der skal forhindre de offentlige lønstigninger i at løbe fra de private.

"Jeg håber da, vi møder en selvstændig forhandler på det kommunale område!".

Parallelt med de generelle forhandlinger forhandler de enkelte organisationer, herunder Lærernes Centralorganisation, hvor der jo er særlig opmærksomhed om lærernes arbejdstid, der efter regeringsindgrebet i lockouten i 2013 har været reguleret af Lov 409.

"Jeg tror ikke, der er ret meget forståelse ude i samfundet for, hvis vi endnu engang ikke kan finde ud af det", sagde Michael Ziegler. "Også for livet i folkeskolens skyld håber jeg på, vi kan finde ud af noget, og jeg tror også på det. 

Michael Ziegler turde ikke sige noget om, hvornår han forventer et forhandlingsresultat, og Anders Bondo Ville ikke kommentere arbejdstidsforhandlingerne, men da folkeskolen.dk fortalte ham om Zieglers optimisme, sagde han:

"Det lyder dejligt - det hjælper på min optimisme!"

Ifølge Politiken, som citerer anonyme kilder i forhandlingsmiljøet, er de to forhandlere nået til en løsning i spørgsmålet om nye regler for lærernes arbejdstid efter flere dages intense forhandlinger. Resultatet afventer dog politisk godkendelse fra KL's formandsskab, skriver avisen. Hverken Michael Ziegler eller Anders Bondo ønsker ifølge avisen at kommentere på rygterne.