"Og det er da vigtigt for hele det danske arbejdsmarked og den danske model, at regeringen nu erkender, at det var en fejl, at lærerne aldrig blev inddraget", siger Anders Bondo efter dagens samråd

Bondo: Afgørende udmelding fra Henrik Dam

At beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen i dag på regeringens vegne har erkendt, at man skulle have konsulteret Lærerforeningen inden tilblivelsen af lovindgrebet i 2013, er afgørende for hele arbejdsmarkedet. Det mener lærerformand Anders Bondo.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har hele tiden gjort opmærksom på, at det der foregik ved overenskomstforhandlingerne om lærernes arbejdstid i 2013 var under al kritik. Og det er da vigtigt for hele det danske arbejdsmarked og den danske model, at regeringen nu erkender, at det var en fejl, at lærerne aldrig blev inddraget, da man lavede den lov som i dag bestemmer over lærernes arbejdstid, og som i den grad har forringet skolernes mulighed for at løfte de mange opgaver og levere god undervisning til eleverne," siger Anders Bondo Christensen i en pressemeddelelse efter dagens åbne samråd.

Minister beklager: Vi skulle have talt med lærerne inden lovindgreb 

Nu er der overenskomstforhandlinger på det kommunale område igen, og denne gang skal de ende med en aftale, hvor alle parter bliver hørt og inddraget: 

"Lige nu har vi en meget alvorlig situation i folkeskolen med lærerflugt, stigning i sygefraværet og elever, som ikke får den undervisning, de har krav på ifølge folkeskoleloven. Den negative udvikling skal vi have vendt, og det kræver, at vi får lavet en fælles overenskomstaftale, som lærerne også kan se sig selv i", siger Anders Bondo. 

Han har nu også fået den indbydelse til et møde med beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen, som han længe har efterspurgt. Her skal de drøfte lovindgrebet - den drøftelse som regeringen altså i dag erkender, at man skulle have haft før fremsættelsen af Lov 409.

"Vi ser frem til at mødes med beskæftigelsesministeren, så vi kan få skabt klarhed over de økonomiske beregninger af lovindgrebet. Det anmodede vi også om før lovindgrebet", påpeger Anders Bondo Christensen.

Anders Bondo kæmper for et møde med beskæftigelsesministeren