Skolerne med lavt sygefravær har fokus på den belastning, som den enkelte oplever, og tænker i tidlig indsats, siger næstformand i KLF Lars Sørensen

Lærernes sygefravær steget med 31 pct. i København

47 ud af 68 folkeskoler i København har oplevet øget fravær blandt lærerne i august og september i år. Årsagen er øget arbejdspres i forhold til reform og arbejdstidslov, mener Københavns Lærerforening. På de skoler, som arbejder meget det personalepolitiske, er sygefraværet derimod faldet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stigningen i sygefravær kommer ikke som en overraskelse for Københavns Lærerforening (KLF). Her frygter man, at tallet vil stige yderligere.

"Det er først og fremmest et udsalg af et øget arbejdspres. Desuden tror jeg, at forskellene i størrelsen af fraværet på skolerne er udtryk for, at man nogle steder har været bedre til at indføre reform og arbejdstid end andre steder," siger næstformand i KLF Lars Sørensen i en pressemeddelelse.

På enkelte skoler er stigningen mangedoblet i forhold til sidste år (se statistikken via linket til højre).

København strammer sygdomsreglerne i et reform-år

"Der er skoler, som vi som forening har været i dialog med. Jeg har snakket med tillidsrepræsentanter, som giver udtryk for et svært samarbejde og et dårligt arbejdsmiljø. Skoler med et meget højt fravær har et særligt behov for at gennemføre en revision af arbejdspladsvurderingen (APV) og hermed få den nødvendige viden om arbejdsmiljøet og arbejdsbelastningen, som der så skal handles på", siger Lars Sørensen.

Han fortæller, at nogle af skolerne med lavt sygefravær er dem, som KLF ved tænker på personalepolitikken.

"Vi ved, at de har fokus på den belastning, som den enkelte oplever. Og vi ved, at der bliver tænkt i en tidlig indsats. Dermed kan man undgå, at der er nogen, der ryger derud, hvor man indleder en afskedigelsessag, og hvor man tænker i afskedigelse frem for i fastholdelse", siger Lars Sørensen.

Se statistikken på KLF's hjemmeside via link til højre for artiklen

Udbrændte lærere beder om deltid 

Læs mere

Københavnske skolerssygefravær (excel)