Christine Antorini undrer sig over, at Venstre kræver flere test, når de ikke deltog i sidste uges møde iforligskredsen, hvor man netop besluttede at indføre flere test.

Forligskreds: Ekstra national test i engelsk og matematik

Forligskredsen bag folkeskoleloven har aftalt at lægge yderligere to nationale test ind foruden de ti, en dansk folkeskoleelev i dag skal igennem i løbet af sin skoletid. En ekstra engelsk-test og en ekstra matematik-test.

Publiceret Senest opdateret

nationale test

De nationale test gennemføres i dag med denne frekvens:

Dansk læsning: 2., 4., 6., og 8. klassetrin.

Matematik: 3. og 6. klassetrin.

Engelsk: 7. klassetrin.

Geografi: 8. klassetrin.

Biologi: 8. klassetrin.

Fysik/kemi: 8. klassetrin

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partiet Venstre har i weekenden meldt ud, at de kræver ekstra nationale test som led i finanslovsforhandlignerne. Men de deltog ikke i sidste uges møde i forligskredsen.

"Jeg synes, det er ærgerligt, at Venstre ikke har prioriteret at være en del af de drøftelser, vi havde i forligskredsen, hvor de kunne have ladet deres mening komme til kende", siger undervisningsminister Christine Antorini i dag til Berlingske Nyhedsbureau og fortæller, at man her besluttede to ekstra test i henholdsvis matematik og engelsk, men ikke i læsning, hvor Venstre vil have eleverne testet hvert år i stedet for som i dag hvert andet år.

Ingen signifikant effekt af national test i matematik