Skolepolitik (Christiansborg)
0   379

Riisager kræver ministersvar om ændrede Fælles Mål

Liberal Alliances Merete Riisager vil have undervisningsministeren til at svare på, hvad formålet er med, at Fælles Mål har ændret sig i 11. time. ”Det er dybt problematisk, hvis Fælles Mål tilrettes efter de nationale test”, siger Merete Riisager.

Folkeskolen.dk kunne i går berette, at Fælles Mål for faget Dansk er blevet ændret, efter at arbejdsgruppen havde indgivet deres forslag til Fælles Mål til ministeret.

Undervisningsministeriet har ændret arbejdsgruppens anbefalinger, så de Fælles Mål nu er tilpasset efter de nationale test, lyder kritikken fra en af deltagerne i gruppen, lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik i Aarhus Jeppe Bundsgaard.

"Det har aldrig været meningen, at Fælles Mål bliver tilrettet efter nationale test. Det er reduktionistisk i forhold til læring, hvis det er rigtigt", siger Merete Riisager.

Hun vil nu have Christine Antorini til at svare på, om formålet med de Fælles Mål har ændret sig og stiller derfor i dag et skriftligt spørgsmål til ministeren om, hvad hendes kommentar er til den kritik, som kommer fra skrivegruppen bag Fælles Mål for dansk.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er fint nok at sammenligne den her afgrænsede del af fagligheden, men man skal ikke bilde sig ind, at det er hele fagligheden", siger hun.

Merete Riisager er parat til at kalde ministeren i samråd, hvis det skriftlige svar ikke er tilfredsstillende.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.599 andre er allerede tilmeldt