"Jeg tror, vi tjener medlemmernes interesser bedst ved at være med i spillet, frem for at stå uden for", siger formand for Mariagerfjord Lærerkreds Gert Willems

Enighed om samarbejdsaftale i Mariagerfjord

Lærerkreds og kommune er næsten klar til at sætte underskrifter på en aftale, der udstikker rammer for lærernes arbejdstid i Mariagerfjord. Aftalen ligger tæt op ad arbejdstidsloven, men aftalen er bedre end lovens ord, siger kredsformand Gert Willems.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er som sådan ikke store forbedringer i forhold til Lov 409, men der er et par småting, som vi kan bruge. Blandt andet er vi blevet enige om, at nettotimetallet er 1680, og det vil det også være fremadrettet. Samarbejdsaftalen skal bindes op på en lønaftale og en TR-aftale. Bliver vi ikke enige om de aftaler, så skriver vi heller ikke under på samarbejdsaftalen", siger Gert Willems.

Han forventer dog, at parterne når i mål.

"Vi har en aftale, men ikke før alle tingene er i orden. Jeg forventer, at vi når til enighed om en lønaftale og en ferieaftale og en TR-aftale. Jeg så helst, at vi var færdige før generalforsamlingen den 23. marts. Men man ved aldrig, om der kommer knaster".

 

Aarhus-lærere får arbejdstidsaftale

Aftale rokker ikke ved ledelsesretten  

I tirsdags nikkede politikerne i kommunens børne- og kulturudvalg til aftalen (se samarbejdsaftalen via link til højre). Forvaltningen præsenterede i dagsordenen til mødet aftalen med disse ord.

"Med gennemførelsen af Lov 409 blev tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid et ledelsesanliggende. Der er med denne aftale ikke rokket ved dette. Det er dog, som i alle andre forhold mellem medarbejdere og ledelse, vigtigt med et godt samarbejde og at medarbejdernes ønsker og input bliver en del af ledelsens beslutninger".

Selv om der i samarbejdsaftalen ikke er afsat tid til forberedelse eller specificeret, hvor meget lærerne skal være til stede på skolen, mener Gert Willems, at lærerne får noget ud at være med i samarbejdet.

Lærerne i Zieglers kommune får loft over undervisningstiden

Lederne forpligtes til at samarbejde

I aftalen præciseres det flere steder, at der skal være god dialog mellem medarbejdere og ledelse.

"Aftalen forpligter ledelsen på skolerne til at samarbejde med lærerne. Vi forventer, de lever op til det ansvar. Vores fagchef siger, at hvis de ikke gør det, så skal han ud og snakke med skolens ledere. På den måde har vi en form for sikkerhed for, at man har en fornuftig drøftelse på skolen om, hvordan tingene finder sted", siger Gert Willems som mener, at samarbejde er vejen frem.

"Jeg tror, vi tjener medlemmernes interesser bedst ved at være med i spillet, frem for at stå uden for".

Her er enighed om arbejdstid

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Mariagerfjord Lærerkreds og MariagerfjordKommune