Der skal være lige muligheder for it-leverandører til folkeskolen. Det er en af årsagerne til, at Uni-C nu ophører samarbejde med SkoleIntra-ejer før tid.

Uni-C bryder med SkoleIntra to år før planlagt

For at skabe lige vilkår på markedet for skole-it ophører den statslige styrelse Uni-C med at stå for drift, salg og support af lærernes digitale platform SkoleIntra. Samarbejdet med firmaet bag platformen skulle efter planen først være ophørt med indførslen af et nyt skoleintranet i 2016.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var oprindeligt meningen, at samarbejdet mellem Uni-C og Itslearning, der står for udviklingen af SkoleIntra, først skulle ophøre ved lanceringen af den kommende skoleportal, der forventes klar i sommeren 2016. Men de to parter har altså indgået en aftale, der betyder, at de bryder med hinanden allerede om få måneder.

Itslearning opkøbte i efteråret firmaet Skolesoft, der står for udviklingen af SkoleIntra.

Uni-C: Tid til at sadle om for skoleintra-net 

Uni-C oplyser, at man ophæver samarbejdet for at gøre det klart over for skoler og kommuner, hvilken rolle styrelsen kommer til at spille fremover i forbindelse med it-løsninger for folkeskolen.

Vil skabe lige vilkår på markedet

Samarbejdet mellem Uni-C som statslig styrelse og den private virksomhed Itslearning, der har haft konkurrencefordel af aftalen, spiller også en rolle i forbindelse med, at Uni-C nu ophører samarbejdet tidligere end forventet.

Styrelsen skriver i en pressemeddelse, at den er optaget af at kunne "stille alle leverandører af it-løsninger til skolerne lige, hvilket i højere grad muliggøres, når vi ikke længere er direkte involveret i SkoleIntra". Folkeskolen.dk skrev i går om den kritik om konkurrenceforvridning, flere aktører på markedet har rettet mod samarbejdet mellem Uni-C og Itslearning.

Private virksomheder lægger pres på Uni-C

Direktør i Uni-C Thomas Fredenslund siger, at styrelsen "er stolte af - sammen med Skolesoft - at have sat et vigtigt aftryk på den digitale udvikling af skolerne i Danmark".

16 mand får nyt job

Som en del af aftalen om at stoppe samarbejdet før tid overdrager Uni-C 16 medarbejdere til Itslearning, der vil drive SkoleIntra videre og fortsat stille portalen til rådighed for kommuner og skoler. Direktør Per Thorbøll har tidligere sagt til folkeskolen.dk, at man fortsat vil drive og videreudvikle SkoleIntra uanset hvordan det fremtidige samarbejde med Uni-C ville tage sig ud.

 

Tidligere Uni-C-direktørs firma byder ind på nyt skolenitranet