Håndarbejde
0   931

Kjoledesign og savsmuld

Når skoleskemaet fremover byder på håndværk og design, bliver det lo­kalemæssigt en udfordring på mange skoler, fordi sløjd- og hånd­arbejdslokaler ligger spredt. På Skårup Skole på Fyn er det gamle lokale til sløjd og metalsløjd bygget om til at huse både hårde og bløde materialer. Skolen var med i Undervisningsministeriets forsøg med håndværk og design sidste år. Det var så stor en succes, at det nu er blevet et fast fag.

Ombygning
Lærer Helene Tornøe (stående til højre for ginen) har bygget de gamle sløjdlokaler om sammen med skolens pedel. Udgifterne er holdt nede, da meget er blevet genanvendt.

Luk døren
Håndarbejdslæreren var bekymret for, at der skulle komme støv i symaskinerne, når der blev savet ved siden af. Høvlebænke og sytøj er derfor adskilt af en dør.

Designglæde
Eleverne er mere motiverede, når de selv designer og udvælger materialer. Ved bordet i midten bliver der både syet puder og flettet i gummi.

Kombinationsmuligheder
Når lokalerne ligger op af hinanden, er det mere oplagt for eleverne at kombinere hårde og bløde materialer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Basiskendskab
Selv om håndværk og design er et meget frit fag, så er der teknikker, som alle elever skal igennem, blandt andet save og høvle og tage symaskinekørekort.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.086 andre er allerede tilmeldt