Fysiklærerne ved endnu ikke, hvordan afgangsprøverne bliver til næste sommer: Må eleverne gå op i grupper, eller kun individuelt.

Endnu uafklaret om fysikelever må tage afgangsprøve i grupper

Skal eleverne gå op individuelt eller have mulighed for at tage afgangsprøven i grupper? Det er endnu uafklaret, om der bliver mulighed for at søge dispensation, så eleverne kan gå til gruppeprøve, og derfor har fysik- og kemilærerforeningen rykket ministeren for et svar.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landets fysik-kemilærere er i tvivl: Hvordan bliver sommerens afgangsprøver? Skal eleverne op samlet eller individuelt? Ikke nogen uvæsentlig detalje i forhold til, hvilken arbejdsform det er mest hensigtsmæssigt, at eleverne får kendskab til.

Derfor har Danmarks Fysik- og Kemilærerforening skrevet endnu et brev til undervisningsminister Christine Antorini (S).

"Jeg får ugentligt henvendelser fra medlemmer, der har læst svaret på vores hjemmeside og spørger til udviklingen i denne sag. Hvis eleverne og lærerne skal have mulighed for at forberede sig på prøven, bør vi nok snart kunne melde ud, hvilke muligheder der er for prøveformer i indeværende skolår", skriver foreningens formand Peter H. Jensen i et brev til undervisningsministeren.

Fysik- og kemilærere: Uambitiøst reform

Skrev også i september Danmarks Fysik- og Kemilærerforening forsøgte allerede i september at få klarhed over mulighederne. Den 27. september fik de et svar, hvor Christine Antorini blandt andet skrev:

"Jeg kan orientere dig om, at Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i øjeblikket afventer en evaluering af det forsøg med gruppeprøveformen i fysik/kemi, der blev gennemført i skoleåret 2012/2013. Undervisningsministeriet vil i løbet af efteråret på baggrund af erfaringerne fra evalueringen træffe beslutning om eventuelle ændringer af prøveformen. Jeg kan derfor ikke på nuværende tidspunkt give dig tilsagn om dispensation til at aflægge prøven i fysik/kemi som gruppeprøve".

Ministeren fortalte desuden, at faglærernes henvendelse var blevet sendt videre i systemet.

Formanden for Danmarks Fysik- og Kemilærerne fortæller til folkeskolen.dk, at der er brug for en afklaring.

"Det er rimeligt vigtigt, fordi prøven og undervisningen afspejler hinanden. Hvis eleverne skal til prøver i grupper, skal det være på den måde, de bliver undervist. Og hvis de skal til individuelle prøver, skal undervisningen være på en en anden måde", siger Peter H. Jensen til folkeskolen.dk

Han fortæller at lærernes muligheder for at bedrive god undervisning bliver ringere, når rammerne er ukendte.

"Hvis vi skal yde den bedst mulige indsats som lærere i skolen skal vi have bedst mulige arbejdsbetingelser, og det synes jeg ikke, vi har i den her sag", siger Peter H. Jensen.

Han fortæller, at der er brug for svar i sagen - derfor har han sendt denne rykker til ministeren.

"Vi har brug for en udmelding, vi håber på mulighed for dispensation, men vi har først og fremmest brug for en udmelding", siger Peter H. Jensen.

Opdateret klokken 11.59 med Peter H. Jensens kommentarer.

Læs mere

Danmarks Fysik- og Kemilærerforenings nyeste brev.

Det første brev fra den 6. september.

Christine Antorinis svar den 29. september.