Fagbladet Folkeskolen besøgte Vejle sidste år og fortalte om et stort anlagt skoleomstillingsprojekt, som endte med at blive stærkt ramt af besparelser

2,5 times ekstra undervisning per Vejle-lærer

Ifølge regeringen og KL er to ekstra timer pr. lærer nok til at finansiere reformen. Men i Vejle skal der undervises 2,5 klokketime mere om ugen. ”Vi lå i forvejen over landsgennemsnittet på undervisningstiden”, siger den lokale lærerformand og beder om, at Vejle-lærerne i det mindste nøjes med det, KL anbefaler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarksrekord: Stevns-lærere skal undervise 26,7 lektioner om ugen

Rikke Vagn-Hansen, der er formand for Vejle Lærerkreds, er bekymret for, hvordan lærerne i Vejle skal klare sig, efter byrådet tidligere på ugen indgik forlig om at lade lærerne undervise - ikke bare to, men 2,5 klokketime mere om ugen.  

"Det kommer til at knibe med forberedelsen. Nu ligger aben virkelig ved skolelederne. Vi har allerede en masse lærere, der underviser både 26, 27 og 28 lektioner om ugen. Det er en barsk opgave oveni inklusionsopgaven", siger hun til folkeskolen.dk og fortæller, at Vejle Kommune har fået en betragtelig del af Økonomi- og Indenrigsministeriets pulje på 300 millioner til det første år med skolereformen.     

"Vi fik 12,1 million. Det siger noget om, hvor lavt vi lå i serviceniveau i forvejen og derfor beder jeg politikerne i Vejle om, at de i det mindste giver os de samme forudsætninger som der er beregnet på landsplan."

Vejle-lærerne ramt af stress og besparelser

Skuffet formand

Over for Vejle Amts Folkeblad udtrykker Dan Skjerning (S), der er medlem af Vejle byråd og formand for børne- og familieudvalget, sin skuffelse over byrådets nedprioritering af skoleområdet i budgettet for næste år.

"Alle pengene til skolerne kommer enten fra staten, fra lærerne eller fra forældrene. Jeg synes ikke, vi med det her forlig signalerer, at vi vægter lærernes forberedelsestid særlig højt her i Vejle", sagde han til lokalavisen d. 18.september.

Vejle-udvalgsformand: Vi har presset citronen

 Byrådet skal andenbehandle budgettet d. 2. oktober.