Torbjørn Nielsen har stået foran døren til Skolen ved Søerne siden 7.45 i morges.

Trist ikke at kunne komme på arbejde

Foran Skolen ved Søerne på Frederiksberg står lærerne med kaffekopper, flag og bannere om, at de er lockoutede. Inde bag skolens glasdør hænger planen for de næste par uger. Røde felter med aflyste timer fylder. Meget få timer kan gennemføres. Skolen har én tjenestemandsansat.

Publiceret Senest opdateret
Der er mange aflyste timer på skoleleder Annemette Steffensens ugeplan.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er trist ikke at kunne komme på arbejde. Jeg kan jo godt lide at være sammen med børnene", siger Torbjørn Nielsen, der er lærer på Skolen ved Søerne. "Jeg skulle have haft to timers svømning, fire timer dansk og historie og så have rettet de stile, jeg ikke nåede i påsken, samt have forberedt mig. Men nu er jeg altså lockoutet. Jeg synes, det virker som om KL og regeringen har lagt en plan på forhånd, men folkestemningen er vendt. Der er mange på lærernes side nu, så måske er modparten lidt skræmt", siger han. Katrine Thorning er også mødt op og havde glædet sig til at møde børnene. Hun har haft lungebetændelse i flere uger, men er nu endelig rask. "Jeg har prøvet at komme tilbage på arbejde et par gange, men det gik ikke. Jeg havde glædet mig til at se børnene igen. Vi møder op her hver dag klokken 7.45 og så har vi planlægning og aktiviteter frem til klokken 16. Jeg håber ikke, lockouten varer længe. Jeg tror, det kommer til at tage 14 dage, så griber regeringen ind", siger Katrine Thorning. Hendes kollega Katrine Krebs står også klar foran skolen for at gå til demonstration foran Frederiksberg Rådhus sammen med de andre lærere. Hun har en datter på 12 år, der har undervisning ti timer om ugen her i lockouten. Og ellers står morfar klar til at være sammen med hende i dagtimerne.

Mange røde felter på skemaet Inde på skolen har skoleleder Annemette Steffensen været klar til at møde forældre og børn fra klokken 7. Men ingen er mødt op. "Vi har én tjenestemand og en barselsvikar, der har undervisning i en 7. og en 6. klasse i denne uge. De kører deres normale skemaer, og hvis der er tid til overs, skal jeg sætte dem til at pudse ugler eller noget andet", siger Annemette Steffensen. Planen over ugens undervisning står på trappen. Der er mange røde felter, få gule og færre grønne. De røde betyder aflyst undervisning. Gul betyder, at der er pædagogisk pasning af børnene, og grøn er de timer, der kan gennemføres i denne uge.