OK13
1   210

Konflikten mellem KL og DLF skaber uro i SF

SF'ere appellerer til KL og DLF om at sænke paraderne og selv finde en løsning, så konflikten ikke ender i Folketinget.

En orienterende mail om konflikten mellem DLF og KL, som SF har sendt ud til sine medlemmer, har skabt røre i andedammen. SF nemlig altid været imod regeringsindgreb i en faglig konflikt, men nu sidder SF jo selv i regering, for første gang i partiets historie. Det er en kattepine for mange SF'ere.

SF's børne- og undervisningsordfører udtaler således i dag til Politiken:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er ikke KL's forslag, der skal ophøjes til lov. Der skal ligge en mæglingsskitse. Vi kan ikke bare ophøje den ene parts krav til lov efter min bedste overbevisning. Det vil være et brud med almindelig praksis, hvis man gør det".

SF til KL: Drop de ultimative krav

Og Tina Boel, Jørn Christensen, Torben Haack og Louis Hansen, der repræsenterer SF i Region Sjælland har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de beder KL sænke våbnene og indgå forlig med DLF.

"Vi sender følgende opfordring til Kommunernes Landsforenings bestyrelse og Danmarks Lærerforening: Løs overenskomstspørgsmålet i henhold til den danske overenskomstmodel, hvor den ene part ikke fremfører ultimative synspunkter, men hvor der er tale om forhandling med gensidig respekt!", skriver de fire SF'ere.

"Vi har siden forhandlingernes start være bekymrede over Kommunernes Landsforenings tilgang til forhandlingerne, der netop har været ultimative. Det kan kun opleves, som om Kommunernes Landsforening har ført skinforhandlinger. Regeringens og ikke mindst finansminister Bjarne Corydons udmeldinger kan kun give det indtryk, at Danmarks Lærerforening skal kues, og at Kommunernes Landsforening med regeringens velsignelse skal rokke ved den danske aftalemodel. Hvis dette virkelig er tilfældet, er det under al kritik og helt uacceptabelt", tilføjer de.

"Vi ønsker ikke, at regeringen skal blande sig i konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening", fastslår regions-SF'erne.

Og SF'eren Erik Høeg, der er formand for børne- og skoleudvalget i Aarhus Kommune for SF skriver i dag i et læserbrev i Århus Stiftstidende:  
"Vi skal derfor opfordre KL og LC til at afsætte den nødvendige tid til at gennemføre forhandlingerne, så der kan opnås en aftale, der kan tilfredsstille begge parter", skriver han og tilføjer:

"På den ene side må KL forstå, at der må skabes sikkerhed for rimelige arbejdsvilkår for lærerne, og på den anden side må LC indse, at de nuværende regler omkring lærernes arbejdstid må tilpasses den nye skoleform, vi gerne skal have etableret".  

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ