Lærernes A-kasse
0   330

Arbejdsløse rammes ikke af lockouten

De fuldtidsarbejdsløse lærere vil få deres dagpenge under en lockout, og de deltidsarbejdsløse vil kunne få konfliktstøtte. En gammel lovregel siger, at hvis 65 procent af en a-kasses medlemmer er om-fattet af konflikt, kan der ikke udbetales dagpenge. Men reglen kommer ikke i anvendelse i den aktuelle konflikt.

Lærernes A-kasse - dlf-a - har knapt 78.000 medlemmer. En regel fra Lov om arbejdsløshedsforsikring fra 1937 siger, at hvis 65 procent af a-kassens medlemmer er omfattet af en lockout/konflikt, så kan der ikke udbetales dagpenge.

Ud af det samlede medlemstal skal for eksempel de fuldtidsarbejdsløse trækkes fra, da de jo ikke bliver lockoutet fra noget job. Det medfører, at reglen ikke kommer i brug, fordi der så ikke er 65 procent a medlemmerne, der er omfattet af lockouten, fortæller vicesekretariatschef i a-kassen Rune Thorup. 
A-kassen vil i øvrigt løbende oplyse de ledige medlemmer om deres vilkår i en lockout/konflikt.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ