65 procent reglen kommer ikke i brug, siger vicesekretariatschef Rune Thorup fra dlf-a

Arbejdsløse rammes ikke af lockouten

De fuldtidsarbejdsløse lærere vil få deres dagpenge under en lockout, og de deltidsarbejdsløse vil kunne få konfliktstøtte. En gammel lovregel siger, at hvis 65 procent af en a-kasses medlemmer er om-fattet af konflikt, kan der ikke udbetales dagpenge. Men reglen kommer ikke i anvendelse i den aktuelle konflikt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes A-kasse - dlf-a - har knapt 78.000 medlemmer. En regel fra Lov om arbejdsløshedsforsikring fra 1937 siger, at hvis 65 procent af a-kassens medlemmer er omfattet af en lockout/konflikt, så kan der ikke udbetales dagpenge.

Ud af det samlede medlemstal skal for eksempel de fuldtidsarbejdsløse trækkes fra, da de jo ikke bliver lockoutet fra noget job. Det medfører, at reglen ikke kommer i brug, fordi der så ikke er 65 procent a medlemmerne, der er omfattet af lockouten, fortæller vicesekretariatschef i a-kassen Rune Thorup.  A-kassen vil i øvrigt løbende oplyse de ledige medlemmer om deres vilkår i en lockout/konflikt.

Din økonomi under en konflikt