Anmeldelse Musik
0   232

Syng dig glad

Syng dig glad

Fakta


Titel
Syng dig glad

Type
Internet

Forlag
DR Multimedie

Dette interessante, indbydende, netbaserede undervisningsmateriale handler om stemmearbejde og sang i folkeskolens musikundervisning fra 1.-6. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Den første billedflade, man klikker ind på, præsenterer forskellige temaer som korsang, brug stemmen, fællessang, udforsk stemmen. Klikker man videre ind på temaerne, præsenteres der videoklip, for ekempel to børn, der fortæller og viser, hvordan man kan varme stemmen og kroppen op til sang. I et andet klip møder vi Christian, som går til kor. Han er ikke en tøsedreng, for han går også til fodbold!

Der er tydeligvis tænkt på at have drenge som positive rollemodeller på det sanglige og stemmemæssige felt, og der er også tænkt i at præsentere drenge, som bruger stemmen på eksperimenterende og udforskende måder som med human beatboks og råbekor.

Der er desuden eksempler på traditionel smuk korsang og velklingende fællessang. Her har man valgt at præsentere sange, som de fleste skolebørn kender og holder af, for eksempel "Anemonesangen".

Endelig er der et lærerlink med ideer til, hvordan man kan bruge materialet. Her er også didaktiske overvejelser om og ideer til undervisning i sang - stemmearbejde, dybdearbejde med en sang og så videre.

Det er et meget inspirerende og interessant materiale med substans og kvalitet. Der står tydeligvis særdeles kompetente og kvalificerede sangpædagoger bag, og jeg vil opfordre enhver musiklærer til at "gå ind og orientere sig".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt