Anmeldelse

Syng dig glad

Syng dig glad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette interessante, indbydende, netbaserede undervisningsmateriale handler om stemmearbejde og sang i folkeskolens musikundervisning fra 1.-6. klasse.

Fakta:

Titel: Syng dig glad

Type: Internet

Forlag: DR Multimedie

Den første billedflade, man klikker ind på, præsenterer forskellige temaer som korsang, brug stemmen, fællessang, udforsk stemmen. Klikker man videre ind på temaerne, præsenteres der videoklip, for ekempel to børn, der fortæller og viser, hvordan man kan varme stemmen og kroppen op til sang. I et andet klip møder vi Christian, som går til kor. Han er ikke en tøsedreng, for han går også til fodbold!

Der er tydeligvis tænkt på at have drenge som positive rollemodeller på det sanglige og stemmemæssige felt, og der er også tænkt i at præsentere drenge, som bruger stemmen på eksperimenterende og udforskende måder som med human beatboks og råbekor.

Der er desuden eksempler på traditionel smuk korsang og velklingende fællessang. Her har man valgt at præsentere sange, som de fleste skolebørn kender og holder af, for eksempel "Anemonesangen".

Endelig er der et lærerlink med ideer til, hvordan man kan bruge materialet. Her er også didaktiske overvejelser om og ideer til undervisning i sang - stemmearbejde, dybdearbejde med en sang og så videre.

Det er et meget inspirerende og interessant materiale med substans og kvalitet. Der står tydeligvis særdeles kompetente og kvalificerede sangpædagoger bag, og jeg vil opfordre enhver musiklærer til at "gå ind og orientere sig".