Inklusion
8   3921

Så mange går på specialskole i din kommune

Regeringen og KL har en målsætning om, at 96 procent af folkeskolens elever skal gå i normalskole. I øjeblikket er tallet 94 procent. Se hvor mange elever fra din kommune, der går i specialtilbud, på folkeskolen.dk's interaktive kort over specialundervisning. Kortet vil løbende blive opdateret med de nyeste tal og links til artikler om inklusion i landets kommuner. Måske har vi allerede skrevet om din?

Klik på kortet for at få mere info og links til artikler om inklusion i en kommune. Du kan zoome på '+' og '-' til venstre på kortet. Kortet bygger på den seneste årsopgørelse (2011) fra Danmarks Statistik.

Tallene på området har tidligere været præget af usikkerhed og svært sammenlignelige tal på grund af forskellige metoder til dataindsamling i kommunerne. Ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning er 2011-tallene derfor de første, der er sikre nok til at kunne bruges til sammenligninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Procenttallet for den enkelte kommune dækker over den del af elever med bopæl i kommunen, der er segregeret - det vil sige ikke er tilknyttet en klasse i normalskolen. Det kan være på specialskoler, i specialklasserækker eller på socialpædagogiske opholdssteder.

Tilføjet 15:09:

Statistikken er opgjort efter elevens adresse. Det vil sige, at hvis en elev går i specialtilbud uden for sin bopælskommune, tæller eleven stadig med i hjemkommunens statistik. Dog findes der tilbud, hvor eleven flytter adresse til skolen. Der er for eksempel flere specialiserede opholdssteder i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor eleverne både bor og går i skole og derfor bliver talt med i kommunens statistik, oplyser kommunen.

 Tilføjet 9:45:  Det er i øjeblikket ikke muligt at klikke på Aarhus Kommune. Vi arbejder på en løsning. Kommunens segregeringsprocent er 3,1. Læs mere her:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.180 andre er allerede tilmeldt