Børne- og undervisningsminister Christine Antorini fremlægger lige nu regeringens udspil til en ny folkeskolereform

Antorini: Lærerne skal ikke arbejde mere

Lærerne skal ikke arbejde mere, men anderledes, lyder Christine Antorinis budskab i forbindelse med regeringens udspil til en ny folkeskolereform. Hun lægger vægt på efteruddannelse til lærerne og læringskonsulenter, der skal hjælpe lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærerne, pædagogerne og lederne skal klædes ordentligt på til de nye opgaver. Derfor vil vi sætte massivt ind på efteruddannelsesområdet. Når vi når 2020, skal alle lærere kunne undervise med undervisningskompetence i deres fag svarende til linjefagsniveau", skriver Christine Antorini i et indlæg på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside i forbindelse med fremlæggelsen af regeringens reformforslag.

Lærernes arbejdstid skal finansiere reformen Børne- og undervisningsministeren vil gerne sætte lærerne endnu mere i spil sammen med eleverne og det skal ske i tæt samarbejde med pædagogerne blandt andet i de nye aktivitetstimer. "Lærerne skal ikke arbejde mere, men anderledes", lyder det fra ministeren.

I udspillet er der lagt op til, at lærernes arbejdstidsaftaler skal ændres ved de kommende overenskomstforhandlinger. Forhandlingerne går i gang på torsdag, når parterne udveksler krav. Det første politiske møde er på fredag.

Læringskonsulenter skal hjælpe lærerne  Christine Antorini lægger vægt på, at et nyt korps af læringskonsulenter skal sikre, at skolerne får mulighed for at udvikle sig og bruge de mange nye undervisningsmuligheder.  Læreringskonsulenterne skal også være med til at sikre brugen af it i skolerne. "Slutmålet er at øge opbakningen til folkeskolen. Forældre skal føle sig trygge ved, at deres børns uddannelse starter i folkeskolen - en skole, hvor deres barn trives og lærer mest muligt. Det er visionen for vores fælles folkeskole. Nu skal vi føre den ud i livet", skriver Antorini.

Læs mere

Christine Antorinis udtalelse

Powered by Labrador CMS