Anmeldelse

A Handbook for Language Detectives

Hjælp til grammatikundervisningen

Guldgrube af informationer om, hvordan man bedst lærer engelsk grammatik og underviser i det engelske sprog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"A Handbook for Language Detectives" er beregnet for lærerstuderende i engelsk, men den kan så sandelig også bruges af andre, heriblandt lærere på folkeskole- og gymnasieniveau. Bogen giver gode, brugbare eksempler, der også kan anvendes af elever i en tillempet version.

Fakta:

Titel: A Handbook for Language Detectives

Forfatter: Karen Lassen Bruntt, Ulla Bryanne

ISBN: 9788759315736

Pris: 348

Sider: 460

Forlag: Samfundslitteratur

De to forfattere lægger megen vægt på den induktive indgangsvinkel til grammatikundervisningen, så der er virkelig mange fremragende øvelser i bogen. Der ses på mening, form og brug af grammatikken på mange forskellige måder, blandt andet starter man med at læse et fint kapitel om, hvordan man bedst underviser i grammatik. Hernæst beskriver forfatterne eksempler på grammatik på tværs af sætninger, som for eksempel hvad får sætningerne til at hænge sammen. Derpå dykker forfatterne dybere ned i sætningsstrukturen, går på opdagelse i forskellige ordklasser og ser blandt andet på stavning og tegnsætning, som godt kan være svært at undervise i.

Når man underviser i engelsk i overbygningen, står man hyppigt over for problemet, hvor omfattende man skal rette elevers skriftlige og mundtlige produkter. Her giver forfatterne en rigtig god hjælp i form af konkrete anvisninger på feedback til eleverne.

Til sidst i bogen findes der en fin gloseliste, der som resten af håndbogen er skrevet på engelsk. Det er også rart, at der er en liste over grammatisk terminologi på engelsk, latin og dansk samt et godt indeks.