Læsemagasinet er nomineret til pris

Tv-programmerne Læsemagasinet, som giver inspiration til læsning til lærere, læsevejledere og forældre, er nomineret til årets Læseinitiativpris. Bag programmerne står Folkeskolen, Nationalt Videnscenter for Læsning og DK4.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læsemagasinet består af otte tv-programmer på 25 minutter om læsning og skrivning tilrettelagt af tidligere chefredaktør på Folkeskolen Thorkild Thejsen, mens Læsetips er otte korte fem-minutters indslag med tips især til forældre. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Folkeskolen,  Nationalt Videnscenter for Læsning og tv-stationen DK4.

Tv om læsning på dk4

Læsemagasinet 3 , "Læsning i fagene"

Seks nominerede Seks projekter er nomineret til Årets Læseinitiativpris, og udvalget fortæller, at det var meget svært at udvælge projekterne, da alle var prisværdige.

De fem øvrige nominerede er: Læselystambassadører på Tingbjerg, Mors-apps, Brobygning med læsning i Slagelse, Læsetips og Kan elever i 2. klasse skrive litteratur til elever i 0. klasse?

Anmeldelse: Læsetips

Prisen uddeles af Landsforeningen af Læsepædagoger for

at opmuntre til iværksættelse af projekter, der kan medvirke til at bedre læsefærdigheden.

Prisen vil blive overrakt på Munkebjergkonferencen 15.-16. november 2012.

Se første program i serien her.