Musik
0   432

Kulturministeren vil have børnenes musiske talenter i spil

Musikfaget er sat frem i rampelyset under dagens musikkonference på Sjælland. Der skal fokus på både individet og fællesskabet - også mellem fagene - mener undervisnings-, kultur- og forskningsministeren.

Kulturminister Uffe Elbæk, børne- og undervisningsminister Christine Antorini og minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard er de tre hovedpersoner ved Kulturministeriets musikfaglige konference på konferencecentret Søhuset i Hørsholm på Sjælland i dag. Konferencens klare mål er at indlede en dialog om en ny og forbedret retning for musikfaget i folkeskolen.

Elevernes indre potentiale
Det var kulturminister Uffe Elbæk, der slog tonen an foran de mange deltagere fra hele landet. Han mener, at det først og fremmest drejer sig om tænke faget anderledes og mere sammenhængende, hvis man vil udvikle eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg kan som minister sætte mine konservatorier i spil. Jeg kan sætte mine landsdelsorkestre i spil, jeg kan sætte musikskolerne og kulturinstitutionerne i spil. Sådan kommer vi alle tre ministre med noget, vi kan sætte i spil for at få ny fokus på det her og sætte en retning. Det skal sikre, at det enkelte barns talent bliver udfoldet på højeste niveau", siger kulturminister Uffe Elbæk.

Den praktiske dimension skal synge for
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini tog blandt andet udgangspunkt i de tre partnerskabsmøder, hun har holdt med blandt andre Danmarks Lærerforening, KL og Skolelederne. Her er man ifølge ministeren blevet enige om en række vigtige overordnede retninger, der også dækker overvejelserne om musikfagets fremtid.

"En af dem er, hvordan vi får styrket praksis i hverdagen. Vi kunne godt tænke os, om man kunne have en folkeskole, der fra start til slut lader eleverne møde de praktisk-musiske fag hele vejen igennem. En anden ting, vi gerne vil, er at kombinere fagene på tværs. Det er ikke for at udviske musikfaget, for faget har sin egen berettigelse, men for at skabe merværdi", siger Antorini.

Musikken skal tages fra toppen
Den nye læreruddannelsesreform var i frisk erindring hos minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard. Han opfordrede til mere fokus på musikken allerede fra lærernes uddannelse på professionshøjskolerne og var ikke i tvivl om, at mange kommende lærerstuderende glæder sig til at kunne arbejde sammen med konservatorierne og universiteterne.

"En ny læreruddannelse giver professionshøjskolerne mulighed for at øge mængden af undervisning af musik inden for undervisningsrammen. Man får mulighed for at lave en læreruddannelse, der løfter kompetencer på nogle af de små fag som musik også ude i folkeskolen", siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

"Børn og unge har brug for musikken, ikke fordi de alle skal være musikere, men fordi det giver gode instrumenter, som de kan bruge senere", tilføjer han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.128 andre er allerede tilmeldt