It
9   315

Nu kommer de første 50 millioner til digitale læremidler

I den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for 2013 fremgår det, at der om kort tid vil blive frigivet 50 millioner til indkøb af digitale læremidler. Desuden er regeringen og KL enige om, at effekterne af digitale læremidler skal måles frem mod 2014.

Meldingen om de 50 millioner fra den planlagte pulje på en halv milliard kommer i et bilag til aftalen om kommunernes økonomi for 2013, som blev indgået i weekenden.

Her understreges det, at regeringen og KL vil fortsætte arbejdet med at udbredelsen af it i folkeskolen.

"Digitale læreprocesser indgår i dag i mange folkeskoler, men der er behov for en mere systematisk indsats for at sikre, at anvendelsen af it og digitale læremidler bliver en integreret del af undervisningen i folkeskolen," står der i aftalens bilag 2, der omhandler digitalisering og velfærdsteknologi.

De 50 millioner kommer fra den pulje på 500 millioner kroner over tre år, som den forrige regering har afsat til styrkelse af it i skolen. Pengene skal bruges til medfinansiering af digitale læremidler til fagene dansk, matematik, engelsk og naturfag.

John Præstegaard, direktør for det digitale forlag Digtea, er glad for, at der endelig kommer en udmelding. Forlagene har på baggrund af den oprindelige melding om de 500 millioner til it i skolen brugt store summer på at udvikle nye digitale læremidler.

"Vi har ventet i halvandet år på en udmelding om, hvad kravene og forventningerne er for det her. Og den udmelding får indflydelse på, hvordan vi kan håndtere og udbyde vores produkter," siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Effekter af læremidler skal måles
De 50 millioner til digitale læremidler frigives blandt andet med sigte på at øge den faglige kvalitet i undervisningen, men også på at mindre skolernes resurseforbrug.

På den baggrund skal der frem mod næste års aftale om kommunernes økonomi gennemføres en måling af effekterne ved digitale læremidler. Denne måling skal altså ske i det skoleår, som starter efter sommerferien. Herefter skal der årligt følges op på udviklingen i forhold til brugen af digitale læremidler.

"Regeringen og KL er enige om, at der årligt skal følges op på omstillingen til øget brug af digitale læremidler, herunder for fremdriften i implementeringen af den nødvendige lokale it-infrastruktur," står der i aftalen.

John Præstegaard fra Digtea ser frem til, at der vil blive fulgt på omstillingen til digitale læremidler.

"Det tyder på, at de lige vil se tingene an. Men det er fantastisk, at de nu virkelig vil gå ind og kigge på, hvad der virker for de digitale læremidler," siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
756 andre er allerede tilmeldt