Ordblind/læsesvag
0   544

Nye test skal identificere ordblinde blandt børn og voksne

To nye test skal sikre en ensartet identifikation af ordblinde elever fra indskolingen til de videregående uddannelser og danne grundlag for fælles praksis for hjælp til ordblinde i kommunerne. Testene er vejledende og forventes at være klar i 2015.

Der mangler en fælles praksis for, hvordan identifikation af elever med ordblindhed foregår, både på tværs af kommunegrænser og i uddannelserne.

Ministeriet for Børn og Undervisning udvikler derfor to nye test, som skal medvirke til, at elever med ordblindhed får en sikker og ensartet dokumentation af deres vanskeligheder tidligt og uanset, hvor i landet de bor, og hvor i uddannelsessystemet de befinder sig.

Ordblinde skal kunne deltage på lige fod

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) ser frem til, at ordblinde kan identificeres tidligt, og at der sikres et fælles syn på ordblindhed.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi ved, det er vigtigt at hjælpe børn og unge med ordblindhed tidligt. Ved at sætte ind, så snart vi opdager problemet, sikrer vi en fagligt stærk folkeskole for alle. Med de to nye projekter får vi et fælles fagligt og solidt grundlag for at identificere ordblinde elever allerede fra indskolingen og helt til de videregående uddannelser, så de får mulighed for at deltage i uddannelsessystemet på lige fod med alle andre", siger Christine Antorini.

Fakta om de to test til ordblinde

Mens testen, der skal kunne bruges på tværs af uddannelser, sendes i udbud i dag, har ministeriet allerede indledt et samarbejde med Center for Læseforskning på Københavns Universitet om at udvikle testen til elever i indskolingen. Ministeriet støtter projektet med 2,5 millioner kroner fra satspuljen for 2012.

Testene bliver vejledende og forventes at kunne anvendes i 2015. De vil sammen med pædagogiske vejledninger blive stillet gratis til rådighed for skoler og uddannelsesinstitutioner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.181 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.188 andre er allerede tilmeldt