Anmeldelse

Den grimme ælling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den grimme ælling" er bearbejdet til letlæsning og udgivet med sange. Bogen er beregnet som læs selv-bøger for 2.-4. klasse og fremtræder i et lille handy format i stift bind med en tekstmængde, der ikke kan afskrække. Og hvis et enkelt ord stopper læsningen, er der forklaringer på svære ord som for eksempel andrik. Skriften er stor og læsbar med dobbelt linjeafstand.

Der er mange illustrationer, humoristiske og uhøjtidelige, men relativt små, og de får mange steder næsten karakter af vignetter.

Sangene, der præsenteres i et særskilt hæfte, supplerer teksten, men kan også anvendes og nydes alene, for de fortæller hele eventyret i fortættet viseform. Melodierne er smukke - mange af dem vemodige med et strejf af folkevise. Også flere af teksterne kan minde om folkeviser - meget fortællende vers med omkvæd. I sanghæftet findes noder med becifringer.

På en medfølgende cd kan man høre alle sangene.

Et indbydende materiale til begynderlæseren.