Anmeldelse

Indskoling

Gilo går til filmen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cd-rom

199 kroner

Gili Soft

Telefon 3138 0338

Krav til pc'en: Windows'95/98 eller 3.0 styresystem, 486/66 megahertz processor, fire megabyte ram, lydkort, cd-rom-drev (minimum 2x), mus,

mikrofon og højttalere

I et filmstudie i Hollywood får en tegnefilmskaber sat stolen for døren: Gør en tegnefilm færdig eller forsvind! Staklen falder i søvn af skræk og udmattelse, men så dukker Gilo op.

Siden skal man med Gilos hjælp gøre en række tegninger færdige ved at samle brikker og klistre dem på filmen. Bagefter skal replikkerne sættes til, der skal være baggrundsmusik og publikumsreaktioner som i en engelsk sæbeopera.

Der er indimellem en række opgaver, der skal løses, og spil, der skal spilles. Disse er efter min mening temmelig malplacerede.

Filmen, der redigeres, er Grimm-eventyret 'Den bestøvlede kat'. Det hele foregår i et tredimensionalt miljø, hvor man kan bevæge sig i alle retninger.

Når man har prøvet det nogle gange, kan man selv gå i gang med at skabe en tegnefilm. Her er der mulighed for selv at lægge stemme til ved at indtale replikker i mikrofonen.

Cd-rommen er møntet på de fem-tiårige. Der er mange gode timer, hvor barnet lærer at bruge nogle af de faciliteter, som en multimediecomputer rummer. Cd-rommen kan derfor anbefales til mediateket eller indskolingens multimediemaskine.

Vær opmærksom på, at cd-rommen tidligere har været på gaden under navnet 'Filmkongen'.

Ulla Clasen