Debat
0   185

Arbejde - eller pension

Elevtallet i folkeskolen stiger med over 100.000 inden for de næste ti år. I flere byer kan man allerede i dag ikke få kvalificerede lærere i folkeskolen. Man overvejer at ansætte husmødre med flere.

Kommunernes Landsforening og flere store, agtværdige partier i Folketinget mener, at læremangelen løses ved blot at give lærerne flere katedertimer, end de har nu.

Artiklen fortsætter under banneret

Med den nye skolelovs forøgede krav til lærersamarbejde, individuel elevhensyntagen og så videre er denne fremgangsmåde en særdeles dårlig idé. Læs loven eller bedre: tag et par ugers vikariat i folkeskolen, så er yderligere argumentation overflødig.

Det kan godt være, at man kan mule flertallet af landets lærere. Man skal ikke tage fejl af magtfordelingen i dette land. Tilbage er vi dog en gruppe lærere, som har et alternativ: at gå på en velfortjent pension til sommer.

En mindre gruppe lærere har i øjeblikket lyst, helbred og samfundssind til at være aktive i samfundets tjeneste også efter de fyldte 60 år. Lærere, som ofte på skolen i et eller flere fag er potentielle bærere af den gule førertrøje fagligt og pædagogisk.

Den positive holdning kan dog hurtigt ændre sig. Vi kan med den bedste samvittighed i verden trække os tilbage til pensionisttilværelsen.

Skal min aldersgruppe fortsætte som aktive lærere, skal der tages andre midler i brug. Man kunne jo forsøge med en forbedret aldersreduktion og en forhøjet pension, når den tid kommer.

Johannes Utzon

Hvidovre


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ