Frederikshavn Kommune
0   200

Forsøg med 16 ungdomskommuner

Ungdomsombudsmand, Internet-café, ungdomshus, ungdomsradio. Det er nogle af de ingredienser i en lokal ungdomspolitik, som 16 nyudpegede kommuner og en københavnsk bydel vil satse på i en treårig forsøgsperiode.

Regeringen har afsat 33 millioner kroner til forsøget med ungdomskommuner, og 52 af landets 275 kommuner havde søgt om at deltage. De udvalgte kommuner er Arden, Esbjerg, Frederikshavn, Haderslev, Hillerød, Holbæk, Horsens, Hvidovre, Ikast, København, Morsø, Nørre Djurs, Roskilde, Silkeborg, Suså, Vejle og Østerbro Bydelsråd. Initiativet er et led i regeringens bestræbelser på at skabe en sammenhængende ungdomspolitik i Danmark. Undervisningsminister Ole Vig Jensen er tovholder på projektet, som i alt ni ministerier er involveret i.

Artiklen fortsætter under banneret

De udvalgte kommuner har forpligtiget sig til at arbejde ud fra regeringens ti ungdomspolitiske målsætninger og til at inddrage unge i forsøget. Det overordnede mål er, at alle unge skal have mulighed for en indholdsrig ungdom, hvor de deltager aktivt i samfundsudviklingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ