Anmeldelse Skønlitteratur
0   27

Vikingetrilogien kommer vellykket i havn

Forfatteren har skruet historien om vikingedrengen Hjalte så godt sammen, at det er blevet en rigtig bladvender.

Hjalte på vikingetogt

Fakta


Titel
Hjalte på vikingetogt

Forfatter
Charlotte Blay

Illustrator
Per O. Jørgensen

Pris
170

Sider
140

Forlag
Koustrup & Co.

Med ”Hjalte på vikingetogt” afrunder Charlotte Blay sin fine trilogi om vikingedrengen Hjalte og hans venner, halvsøsteren og trælpigen Kuska og fyrstesønnen Rurik, og det sker naturligvis ikke uden en god portion dramatik. Hjalte lister sig om bord på sin fars vikingeskib som blind passager aftenen inden afrejsen. Han bliver opdaget og får en særdeles hård medfart af sin far, Jarl Trygve, indtil de møder de gode jomsvikinger og Harald Blåtands kongeskib. Hjalte kan ikke leve op til sin fars forventninger, for i sin fars øjne er han en lille slapsvans, men Hjalte har masser af kreative evner, han kan lave kvad, han kan hugge runer og har fået en god kontakt til selveste Harald Blåtand, der værdsætter Hjaltes evner og kvaliteter.

Artiklen fortsætter under banneret

I dette tredje bind skal mange ting gå op: Finder man Hjaltes ældre søster Sigrid, der er blevet bortført af venderne? Og hvad med den tamme ulv Fenris, der blev smidt over bord på vej mod Rügen? Bliver Rurik forenet med sin mor på Rügen? Og hvad med Kuskas tamme falk, Lynvinge? Finder den mon hjem igen?

Det vil selvfølgelig være unfair at røbe svarene på disse spørgsmål, men man må omkring Hedeby for at få løst alle spørgsmålene. Hjalte-trilogien er en smuk, velskrevet og spændende historie, også takket været Per O. Jørgensens fænomenale illustrationer.

Bagest i bogen er der igen opskrifter på vikingemad (jeg har med held prøvet vikingegryden) og forklaringer på vikingeting og fænomener, der optræder i bogen. Trilogien kan varmt anbefales til mellemtrinnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt