DLF-kongres '21
0   20

Vedtægtsændring: Nu kan man melde sig ud af DLF under mindre konflikter

DLF har været i konflikt siden 1. april 2020, da de siden den dag har haft en blokade mod fem arbejdspladser. Hidtil har det - ifølge DLF's vedtægter - betydet, at man ikke kan melde sig ud af foreningen. Det har DLF's kongres ændret i dag.

Praksis og regler skal følge hinanden - og derfor havde DLF's hovedstyrelse et forslag til en vedtægtsændring på DLF's kongres i København i dag. 

"Vi ser et behov i hovedstyrelsen for at tydeliggøre vores regelsæt om udmeldelser i forbindelse med en igangværende konflikt og som afspejler en gældende praksis. Vi foreslår en uddybning af §5 stk. 1, som tager forbehold for  mindre konflikter", sagde formand for DLF's arbejdsmiljø- og organisationsudvalg Thomas Andreasen og forklarede, at Lærernes Centralorganisation iværksatte en blokade mod en række dagbehandlingsinstitutioner med virkning fra 1. april 2020.

Artiklen fortsætter under banneret

"Denne konflikt vedrører fem arbejdspladser og dermed et meget begrænset antal af DLF's medlemmer. Med iværksættelsen af blokaden er DLF i konflikt", sagde han og forklarede, at medlemmer under konflikten - jævnfør vedtægterne - slet ikke kan melde sig ud af DLF. Man har dog i praksis tolket paragrafferne i vedtægterne sådan, at mindre konflikter ikke har betydning for medlemsudmeldelser generelt.

"Vi foreslår, at regelsættet for udmeldelser under en igangværende konflikt præciseres, så det afspejler gældende praksis", sagde han. 

Kongressen stemte for ændringen af vedtægterne. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.590 andre er allerede tilmeldt