"Vi foreslår, at regelsættet for udmeldelser under en igangværende konflikt præciseres, så det afspejler gældende praksis", sagde formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen.

Vedtægtsændring: Nu kan man melde sig ud af DLF under mindre konflikter

DLF har været i konflikt siden 1. april 2020, da de siden den dag har haft en blokade mod fem arbejdspladser. Hidtil har det - ifølge DLF's vedtægter - betydet, at man ikke kan melde sig ud af foreningen. Det har DLF's kongres ændret i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Praksis og regler skal følge hinanden - og derfor havde DLF's hovedstyrelse et forslag til en vedtægtsændring på DLF's kongres i København i dag. 

Blokade udvides: DLF-medlemmer må ikke søge job på fem arbejdspladser 

"Vi ser et behov i hovedstyrelsen for at tydeliggøre vores regelsæt om udmeldelser i forbindelse med en igangværende konflikt og som afspejler en gældende praksis. Vi foreslår en uddybning af §5 stk. 1, som tager forbehold for  mindre konflikter", sagde formand for DLF's arbejdsmiljø- og organisationsudvalg Thomas Andreasen og forklarede, at Lærernes Centralorganisation iværksatte en blokade mod en række dagbehandlingsinstitutioner med virkning fra 1. april 2020.

"Denne konflikt vedrører fem arbejdspladser og dermed et meget begrænset antal af DLF's medlemmer. Med iværksættelsen af blokaden er DLF i konflikt", sagde han og forklarede, at medlemmer under konflikten - jævnfør vedtægterne - slet ikke kan melde sig ud af DLF. Man har dog i praksis tolket paragrafferne i vedtægterne sådan, at mindre konflikter ikke har betydning for medlemsudmeldelser generelt.

"Vi foreslår, at regelsættet for udmeldelser under en igangværende konflikt præciseres, så det afspejler gældende praksis", sagde han. 

Kongressen stemte for ændringen af vedtægterne. 

LC vinder sag i Arbejdsretten: Blokade mod Sputnik-skoler er i orden

 

Læs mere

Ændring af vedtægternes bestemmelser om udmeldelse ifmblokade