Blog
0   6

Fejlens holdeplads

Abonner på nyt om Lærelyst i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På træningsbanen er fejl en del af træningen/læringen, men ikke i det traditionelle klasselokale. Måske burde vi lave vores klasselokaler om til træningslokaler?

Angst for at lave fejl

I det store klasselokale, med alle elever på hver sin plads, er angst af forskellige typer ofte en væsentlig følelse blandt eleverne. Mange elever er angste for at komme med forkerte svar i kammeraternes påhør. De er bange for den kollektive vurdering og for, at eventuelle fejl kan resultere i en lavere bedømmelse fra underviseren.

Artiklen fortsætter under banneret

 

En basal undren

Set i det perspektiv, at mange elever påbegynder deres dannelse af basale færdigheder og kompetencer i Folkeskolen, kan det undre, at angsten for at lave fejl er så dominerende, netop her.

Alle ved, at al begyndelse er svært, altså burde der i den grad være plads til at lave fejl. Folkeskolen burde være fejlens holdeplads, et sted hvor det er tilladt at udfordre sig selv, arbejde med de helt svære ting/opgaver og i dette stræbsomme dannelsesarbejde kommer til at lave fejl og glædes ved, at det er mens vi øver, der kommer masser af fejl (læringsfejl).

På træningsbanen er fejl en del af træningen/læringen, men ikke i det traditionelle klasselokale. Måske burde vi lave vores klasselokaler om til træningslokaler?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ