Tysk
1   4

Knapt hver anden dansker mener, tysk er et vigtigt fag i skolen

En ny undersøgelse viser, at 47 procent af danskerne mener, at tysk i høj grad eller i meget høj grad er et vigtigt fag i den danske folkeskole. Hver femte dansker mener ikke, at tysk er et vigtigt fag. Grænseforeningens blad står bag undersøgelsen.

"Skal danske børn lære tysk i folkeskolen? Det spørgsmål har været livligt debatteret i medierne, efter en folkeskolelærer i foråret opfordrede til at fjerne tysk fra skoleskemaet med den begrundelse, at tysk var et levn fra fortiden", skriver magasinet Grænsen i en pressemeddelelse.

Analyseinstituttet YouGov har for Grænsen spurgt 1000 danskere om deres holdning til faget tysk fra 5.-9. klasse. Knap halvdelen mener, at faget er vigtigt.

"Jeg synes, det er nogle ærgerlige tal, som undersøgelsen viser. For tysk er det mest talte sprog i Europa, vi har et tysk mindretal i Danmark, og Tyskland er en af vores vigtigste handelspartnere. I mine øjne er der altså ingen tvivl. Tyskkundskaber er vigtige", siger uddannelses- og forskningsordfører Bjørn Brandenborg (S) til magasinet Grænsen.

Undersøgelsens deltagere er også blevet spurgt, om deres syn på det tyske sprog er påvirket negativt af, at Danmark og Tyskland tidligere i historien har været i konflikt - krigen i 1864, Første og Anden Verdenskrig.

Artiklen fortsætter under banneret

Her svarer 8 ud af 10 "slet ikke" eller "i mindre grad".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt