Blog
1   14

Så er det igen tid til ture ud i det blå!

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ungdomsøen

I september 2020 besøgte en flok glade pensionister fra Odsherreds Lærerkreds Ungdomsøen.

Med færge fra Nyhavn fik vi i strålende solskin en dejlig sejltur til det tidligere Middelgrundsfort, som er verdens største kunstigt anlagte ø, der ikke er landfast. Når man tænker på, at det er opført fra 1890 til 1894, er det imponerende; men det er også imponerende at se, hvordan et tidligere fort ved hjælp af frivillig arbejdskraft kan omdannes fra en kaserne til et område, hvor unge frit kan udvikle deres talenter.

Artiklen fortsætter under banneret

Renoveringen af øen, der er fredet, startede i 2016, og Ungdomsøen åbnede i august 2019.

Vi var så heldige at have en virkelig ildsjæl til at vise os rundt på øen, nemlig tidligere direktør for spejderne Thea Hass; hun har været med i hele processen for opbygningen af øen.

 Når man tænker på, at øen er fredet og at alle ændringer skal være flytbare, er det fascinerende at se, hvordan gamle kanonplatforme nu er fundament for shelters, der kan åbnes og lukkes efter vindretning; hvordan en kanonpost er omdannet til amfiteater med grill anbragt på kanonlavetten; hvordan de gamle officersværelser, er ” ombygget ”til lækre overnatningsrum for bl.a. lejrskoleelever.

Det er ikke så mange, der kender til dette projekt, men et besøg er absolut at anbefale også for pensionister.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
793 andre er allerede tilmeldt