Blog
1   47

Ansigtsløs fjernundervisning

Abonner på nyt om Charlotte Birk Bruun i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den seneste måned har jeg kørt fjernundervisning helt uden ansigter. Kameraet er slukket hos alle, også mig. Og jeg må sige, at jeg synes faktisk, at det fungerer ret godt.

Det kom sig af, at en af mine elever oplevede det meget intimiderende, at mit ansigt fyldte hele hans skærm, når vi mødtes til ordblindeundervisning. Han spurgte pænt, om vi kunne prøve uden. Og det viste sig, at det absolut ikke skadede undervisningen, men i stedet blev en styrke.

I stedet mødes vi om et fælles tredje, nemlig mit slideshow, eller mine elevers skærmbillede. Vi kigger på 'tavlen' og lytter til hinanden. Vi er alle fri for egne spejlbillede nede i hjørnet, og vi forstyrres ikke af visuel støj fra en masse kameraer.

Artiklen fortsætter under banneret

Fjernundervisning bliver aldrig det samme som almindelig undervisning i et klasselokale. Derfor giver det i mine øjne god mening, at lege lidt med mediet, og overveje, om diverse features, såsom kamera, virkelig skal bruges hele tiden, eller om det bare skal være en mulighed blandt mange. 

Det er lidt pudsigt at tænke på, hvor længe vi faktisk har værget os mod at benytte kamera ved telefonsamtaler. Det har været en mulighed i rigtig mange år, men har aldrig rigtig vundet indpas. Her under Corona er det blevet benyttet lidt mere, men er nok nedadgående for de fleste. Måske ligger der et eller andet i det direkte kamera, som ubevidst gør os utilpas. Jeg holder i hvert fald pause fra det for en tid.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.519 andre er allerede tilmeldt