Corona
3   6

Sådan må skolerne tolke '80 procents fremmøde'

Fra onsdag må afgangseleverne i det meste af landet komme i skole med '80 procents fremmøde', vedtog et bredt politisk flertal torsdag ved midnatstid. Læs her, hvordan den skal forstås.

"Hvordan går man i skole 80 procent? Det passer ikke så godt til virkeligheden", lød kommentaren fra lærerformand Gordon Ørskov fredag morgen.

Og formuleringen betyder ikke, at 20 af eleverne i 9.b skal sidde i klassen, mens de sidst fem sidder hjemme ved computeren.

"80 pct. fremmøde for elever på 9.-10. klassetrin kan fx organiseres sådan, at eleverne over en uge har fremmøde i fire faste undervisningsdage og modtager nødundervisning hjemmefra én dag eller over to uger har fremmøde i otte faste undervisningsdage (når der ses bort fra weekender, helligdage mv.) og modtager nødundervisning hjemmefra i to dage", hedder det i de retningslinjer, som blev offentliggjort går aftes (se link under artiklen).

Men også andre kombinationer er mulige, lyder det.

Artiklen fortsætter under banneret

"Skoler bør så vidt muligt sikre, at 80 pct. af de pågældende elever møder frem hver uge, men fordelingen af eleverne kan ske klassevist eller efter årgange".

Og så følger en tydeliggørelse af, at 80 procent-reglen er endog meget fleksibel:

"Dette indebærer, at man kan godt kan have et højere fremmøde, hvis det er af hensyn til ikke at skulle dele klasser eller årgange op".

Folkeskolen.dk forsøger at få svar på, hvad der er den smitteværnsmæssige fordel ved, at eleverne kun er i skole 80 procent frem for 100 procent af tiden.

Opdateret kl. 15.24: Beslutningen om de 80 procents fremmøde er som bekendt et element i en større rammeaftale om næste skridt i genåbningen. Og i et svar til folkeskolen.dk henviser Sundhedsministeriet til, at justitsminister Nick Hækkerup i den forbindelse sagde:

"Det er afgørende for regeringen, at vi fastholder en ansvarlig balance, så vi får en så normal hverdag som muligt uden at miste kontrollen med epidemien".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ