Blog
0   6

Ingen seniorkurser i 2021

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Såvel seniorkurser som Nordisk Pensionisttræf er aflyst.

På grund af den fortsat usikre situation med risiko for smitte med COVID-19 besluttede hovedstyrelsen på mødet den 2.-3. marts, at foreningens kursus- og uddannelsesaktiviteter ikke afvikles fysisk frem til 1. august 2021.

Det indebærer at årets seniorkurser aflyses. Og aftenen inden hovedstyrelsesmødet kom en mail fra de islandske arrangører, som meddelte at Nordisk Pensionisttræf er aflyst.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er enig i, at det ikke er muligt/ansvarligt at gennemføre arrangementerne med den usikkerhed, der hersker. Men jeg synes, at det er rigtig ærgerligt. Seniorkurserne er et populært tilbud til DLF’s seniorer, som rigtig mange søger hvert år. Jeg har selv været glad for at deltage i to af kurserne – én gang som ”menigt medlem” og én gang som medhjælper for den kursusansvarlige.

Som nybagt repræsentant for Fraktion 4 i hovedstyrelsen, så jeg frem til, som kursusansvarlig på seniorkurserne, at skulle møde et bredt udsnit at foreningens seniorer. Mit ”bagland” i forhold til organisationsarbejdet udgøres hovedsaligt af de ti kongresdelegerede og de 44 årsmøderepræsentanter. Og det har jeg stor nytte og glæde af. Men jeg ser frem til at komme i dialog med en bredere skare om forventningerne til foreningen og tilbagemeldinger om oplevelser af det lokale pensionistarbejde i kredsene. Det er min egen oplevelse at erfaringsudveksling er den største inspirationskilde til udvikling af pensionistarbejdet.

Jeg vil for eksempel gerne høre, om der er nogle gode idéer til fornyelse af seniorkurserne. Kurserne har haft de samme overskrifter i efterhånden mange år. Indholdet er undervejs justeret, men der kan også være andre emner, der kunne være spændende at mødes om.

Jeg håber også, at kurserne vil kunne inspirere nogle til at gå ind i arbejdet med at lave arrangementer hjemme i sin egen kreds. Det er stor aktivitet mange steder, men der er også kredse, hvor der er ”udviklingspotentiale”. Det er grupper af seniorer, der står bag arrangementerne i kredsene, og nogle steder skal der måske et lille skub til, at nogle tager initiativet.

Og jeg savner at kunne fortælle om det, der foregår centralt i foreningen, og herunder hvad jeg foretager mig i hovedstyrelsesarbejdet.

Men jeg må ruste mig med tålmodighed, ligesom I, der gerne vil på seniorkursus og/eller til Nordisk Pensionisttræf, må. Jeg ser frem til, at vi nok kan genoptage aktiviteterne til næste år.

Og så vil jeg gerne opfordre jer alle sammen til at overveje, om I ikke kunne have lyst til at blive oprettet som bloggere her på Lærersenior, og dele jeres tanker om livet som senior …….. og alt muligt andet, som falder jer ind ……… Når vi nu for tiden ikke kan mødes fysisk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
769 andre er allerede tilmeldt