Debat
0   14

Gravid under Covid-19

Hvis du er gravid under Covid-19 vurderer sundhedsstyrelsen, at du er i ”risiko-gruppen”. Der skal derfor tages særligt hensyn til dig. På daginstitutionsområdet har du mulighed for at gå på barsel med fuld løn fra uge 28. Hvorfor gælder dette ikke hvis du er fysisk på arbejde på en skole?

Mens Covid-19 raser er det en utryg tid for alle. Særligt for dem, der fysisk møder frem på arbejde, kan det til tider være svært. Som lærer på en specialskole har jeg under hele pandemien haft min gang på skolen og selvom jeg ikke er det man betegner som i ”risiko-gruppen”, kan jeg igennem både visir og den evige dunst af håndssprit ind i mellem mærke utrygheden snige sig ind på mig. For at udføre mit arbejde er jeg nemlig nødt til at være fysisk helt tæt på de elever jeg underviser.

Derfor blev jeg noget forundret, da jeg læste de seneste retningslinjer blive ridset op i en mail fra vores forvaltning angående barsel under Covid-19. Her står nemlig at gravide medarbejdere på skoleområdet ikke er omfattet af samme mulighed for at blive hjemsendt på barsel med fuld løn fra graviditetsuge 28, som man er på daginstitutionsområdet 0-6 år, da afstandskravet kan overholdes i skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Som jeg læser de seneste retningslinjer på Undervisningsministeriets hjemmeside står ikke noget om ”afstandskrav” ved undervisning på skolerne. Der står:

”· Elever, der er i nødpasning i skoler og SFO m.v. er ikke omfattet af den generelle anbefaling om at holde mindst 2 meters afstand, da anbefalingen i praksis kan være svær at følge – især for mindre børn. Der opfordres dog til, at anbefalingen om mindst 2 meters afstand følges i den stillesiddende del af nødpasningen, fx i forbindelse med at eleverne modtager nødundervisning. Samtidig opfordres der til, at nødpasningen foregår i mindre og faste grupper.

· Elever, som er undtaget for hjemsendelse, som fx elever på specialskoler, ungdomsskolernes heltidsundervisning samt andre elever med helt særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, er ikke omfattet af den generelle anbefaling om 2 meters afstand. Der opfordres i stedet til, at elever modtager undervisning og har aktiviteter i mindre og faste grupper.”

Det vil altså sige, at hvis man i dag er fysisk på arbejde på en almen skole, så skal man forsøge at leve op til at holde 2 meters afstand til eleverne, når man sidder ned. Og hvis man arbejder på specialområdet, så er man ikke engang omfattet af den anbefaling.

Derfor spørger jeg: Bør det pædagogiske personale, som er sammen med eleverne fysisk på skolerne, ikke have samme tryghed som det pædagogiske personale i daginstitutionerne?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt