Anmeldelse

Hjerter 4

Mange hjerter til ”Hjerter 4”

Ungdomsroman om kærlighed, venskab og de mange svære valg, man træffer, når man er ung. Faconen er raffineret: De fire 9.-klasseelever skiftes til at fortælle, og så fletter forfatteren sammen til sidst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Isabel, Mira, Elias og Simon er hovedpersonerne i Daniel Zimakoffs nye bog. Isabel er stærkt præget af, at forældrene har samlivsproblemer. Måske skal de skilles, måske skal de ikke. Hun tror ikke rigtig på sig selv og reagerer ved at pjække lidt for meget.

Fakta:

Titel: Hjerter 4

Forfatter: Daniel Zimakoff

Pris: 340

Sider: 216

Forlag: ABC Forlag

Hun og Elias forelsker sig i hinanden, og efter fælles overenskomst med begge forældrepar flytter Isabel ind i Elias' hjem, der kører godt og stabilt. Elias er en stille og rolig dreng, der har let ved skolearbejdet, og han bliver meget forelsket i Isabel.

Mira er en flot og sød pige, der kommer fra en stor familie med flere søskende, og her er bare fart på i hverdagen. Endelig er der Simon, der kommer lige fra Spanien sammen med sin mor, der er oversætter. Hun og faderen er ved at blive skilt, og moderen er klart i udu og har svært ved at komme ovenpå efter hjemkomsten. Hun bærer også på en tung, tung sorg med en mistet datter ved en trafikulykke.

Simon er vild med Isabel, mens Mira gerne vil være kæreste med ham. Er du forvirret? Det er de unge også!

Selv om de unge mennesker ikke gør specielt meget for det, går livet mere eller mindre amok omkring dem. Forældrene har irriterende mange problemer, og der er naturligvis fester og ballade, men de fire unge mennesker har – på godt og ondt – hinanden. Men følelser kan man ikke altid styre. Kan man for eksempel  være forelsket i to på samme tid? Ork ja! Kan man være sammen med en fyr, som ens bedste veninde er vild med? Ork ja! Kan man bo sammen med en fyr uden at være rigtig kæreste med ham? Ork ja! Kan man selv vælge, hvem man forelsker sig i? Ork ja! Men det vil give ballade, og det gør det også i denne fine ungdomsroman, der leverer en rigtig elegant – og svigefuld – slutning.

Daniel Zimakoff har styr på stoffet og sine personer, der nogle gange følger uortodokse regler, og det giver som nævnt visse komplikationer. "Hjerter 4" er yderst velskrevet, letlæst og godt tænkt af den ferme skriver Daniel Zimakoff, og kærlighed er vitterligt en løjerlig gråspurv, som Storm P. engang så rammende udtrykte det.